Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Így tisztíthatod meg egyszerűen a tévé képernyőjét

2022. October 26.

Jó hír az egyre nagyobb képernyők korában, hogy tisztításuk nem túl bonyolult művelet, viszont rendszeresen el kell végezni. Az alábbi módszert egyébként nemcsak televíziókhoz, hanem számítógépek és telefonok kijelzőihez is alkalmazhatjuk. 

A régi képcsöves tévék kijelzője igazi üveg volt, ezért nagyjából úgy lehetett tisztítani, mint egy ablakot, a mai tévékkel azonban kicsit több dolgunk lesz. 

 

Tipp: Hogyan varázsoljuk tisztává a zuhanyfüggönyt?

 

Először is érdemes beszereznünk egy mikroszálas kendőt, mert ezek a képernyők nem viselik jól, ha – akár minimálisan is – benyomjuk őket. A mikroszálas kendővel kisebb lesz a nyomás ereje, így kisebb eséllyel karcoljuk meg. Ne próbálkozzunk papírtörlőkkel, zsebkendőkkel, mert megsérthetik. A képernyő szélén mindig találunk egy kisebb-nagyobb peremet, ez és a sarkok különös odafigyelést igényelnek, mert itt szeret igazán összegyűlni a por.

Ha monitortisztító folyadékot használunk, akkor azt mindenképpen egy rongyra fújjuk, és ne magára a képernyőre. Amennyiben csíkozásoktól mentesen szeretnénk áttörölni, akkor egyenletes, egymást átfedő, egyenes mozdulatokkal töröljünk vagy vízszintesen, vagy függőlegesen. A végén érdemes egyszer száraz ruhával is áttörölni.

Ha találunk valami igazán makacs szennyeződést, akkor se használjunk erős tisztítószereket és ablaktisztító folyadékot se. Az ilyen szerekben ugyanis olyan vegyi anyagok vannak, amelyek elszíneződéseket okozhatnak a kijelzőn, képernyőn, monitoron. 

 

Forrás: Reader’s Digest

 

Ez is érdekelhet: 

Ezekkel a praktikákkal tartott rendet Julia Child főzés közben

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!