Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan válasszuk ki az ideális műfenyőt?

2019. December 16.

Ha még júliusban is a karácsonyfa után maradt tűleveleket porszívózzuk fel a szőnyegünkről, talán érdemes elgondolkozni egy műfenyő beszerzésén. Nem fogja hullatni a leveleit, nem kell megfelelő hőmérsékletet és nedvességet biztosítani számára, sőt a harmadikra is csak egyszer kell felcipelni. Ráadásul rengeteg különböző méretű, formájú és színű fenyőből választhatjuk ki a nekünk leginkább tetszőt. Amiatt is megveregethetjük a vállunkat, hogy a többször felállított műfenyő ökológiai lábnyoma kisebb, mint az évente vásárolt, majd kidobásra ítélt igazi fenyőé. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a műfenyőnk kiválasztásánál. 

 

Helyszín 

A legjobb az, ha egyszerre több helyiségből is látható a szépen feldíszített fa. Állítsuk legalább 1 méter távolságra a legközelebbi radiátortól vagy hősugárzótól, azaz ne tegyük ki közvetlen hőhatásnak. A sarkok általában biztos tippek. 

 

Szélesség és magasság 

Vegyük figyelembe a szoba alapterületét és belmagasságát. A legtöbb műfenyő – az igaziakhoz hasonlóan – minél magasabb, annál szélesebb. Számos különböző méretben megvásárolhatjuk: 1 méternél kisebbet vagy akár több métereset is választhatunk. A magassága legyen legalább 15 cm-rel kisebb a szoba belmagasságánál! Ha csúcsdíszt is szeretnénk, azt még ebből vonjuk le. 

 

Szín 

Természetesen a zöld a legkedveltebb és leginkább elterjedt szín. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy feltétlenül ragaszkodnunk kell hozzá! Ha egyedit szeretnénk, válasszunk például fehéret – egy kis plusz „hófedte” érzés sosem árt, főleg, hogy úgysem szokott havazni mostanában karácsony környékén –, de vannak arany, ezüst, sőt még pink fák is. 

 

Tűlevelek 

A műfenyő valósághűsége általában ezen áll vagy bukik. A drágább fajták megszólalásig hasonlítanak az igazi fákra, az olcsóbbakról viszont sajnos lerí, hogy műfák. Egyszeri befektetés – válasszunk minőségi darabot! 

 

Forrás: Martha Stewart 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!