Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hat tipp, hogy feldobd reggeli zabkásádat

2021. március 18.

A zabkása igazán ideális reggeli. Nem csak azért, mert egy hosszan felszívódó szénhidrát, amely sokáig energiával tölti fel szervezetedet, hanem mert pikk-pakk készen van és százféleképpen variálhatod. 

-Főzheted vízzel, sima- vagy növényi tejjel is. Mindegyik verzióban más hatást érsz majd el. 

-Adhatsz hozzá mogyoró- vagy mandulavajat.

-A tetejét megszórhatod granolával. Itt aztán a lehetőségek végtelen tárházából gazdálkodhatsz: csokis, gyümölcs, proteinban gazdag, stb. 

-Növelheted reggelid Omega+ tartalmát különféle magokkal: a lenmag vagy a cihamag például tökéletesen ellátják szervezetedet és a kásád állata is krémesebb lesz tőlük. Útifűmaggal még tovább lassíthatod a felszívódását, így kitolva az időablakot a következő étkezésedig. 

-A zabkása gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel jól működik, de a két legegyszerűbb választás a banán – ami szintén tovább krémesíti reggelidet – valamint a fagyasztott bogyósgyümölcs; csak beleborítod, és már rögtön fel is olvad a zabos alaptól. 

-Különböző növényi chipsnek: alma chips, kókusz chips, banán chips, ezek mind ropogós extraként szolgálhatnak. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós granola

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.