Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hat tipp, hogy feldobd reggeli zabkásádat

2021. March 18.

A zabkása igazán ideális reggeli. Nem csak azért, mert egy hosszan felszívódó szénhidrát, amely sokáig energiával tölti fel szervezetedet, hanem mert pikk-pakk készen van és százféleképpen variálhatod. 

-Főzheted vízzel, sima- vagy növényi tejjel is. Mindegyik verzióban más hatást érsz majd el. 

-Adhatsz hozzá mogyoró- vagy mandulavajat.

-A tetejét megszórhatod granolával. Itt aztán a lehetőségek végtelen tárházából gazdálkodhatsz: csokis, gyümölcs, proteinban gazdag, stb. 

-Növelheted reggelid Omega+ tartalmát különféle magokkal: a lenmag vagy a cihamag például tökéletesen ellátják szervezetedet és a kásád állata is krémesebb lesz tőlük. Útifűmaggal még tovább lassíthatod a felszívódását, így kitolva az időablakot a következő étkezésedig. 

-A zabkása gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel jól működik, de a két legegyszerűbb választás a banán – ami szintén tovább krémesíti reggelidet – valamint a fagyasztott bogyósgyümölcs; csak beleborítod, és már rögtön fel is olvad a zabos alaptól. 

-Különböző növényi chipsnek: alma chips, kókusz chips, banán chips, ezek mind ropogós extraként szolgálhatnak. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós granola

Az egyik legfinomabb reggeli. Vigyázat, függőséget okoz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!