Hasznos tippek forró levegős fritőzhöz – hozd ki belőle a legtöbbet!
2023. February 4.Az air fryer, azaz a forró levegős fritőz egyre több konyhapulton kap helyet. Használata egyszerű, csak elő kell melegíteni és beletenni az előkészített ételt. Az alábbi ötletekkel pedig még jobban kiaknázhatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Nem csupán az olajsütő kiváltására jó
Főként úgy reklámozzák, mint egy olyan fritőzt, amelyben sokkal kevesebb olajjal is elkészülnek az ételek, de ettől még nagyon jól lehet benne zöldséget pirítani vagy steaket sütni.
A hagyományos sütő is helyettesíthető vele
Habár ugyanazokat a recepteket el tudjuk benne készíteni, mint a sütőben, ez nem jelenti azt, hogy ugyanúgy is. Ennek oka, hogy a sütő és az air fryer egyszerűen máshogy működik, és más sütési hőmérséklettel, idővel kell számolnunk. Egyszerű alapszabály: a hőmérséklet kb. 15 °C-os és a sütési idő 20%-os csökkentésével érdemes számolni. Fánkok, kekszek, cookie-k minden további nélkül készíthetők benne.
Tipp: Tehetünk sütőpapírt a forró levegős fritőzbe?
A felmelegített maradékok finomabbak lesznek benne, mint a mikróban
A maradék ételeket a mikróban szoktuk felmelegíteni, gyors és egyszerű megoldás. Ám szinte egyik eredetileg ropogós étel sem tudja megőrizni állagát a mikróban. Az air fryerben melegítve viszont gyakorlatilag minden megmaradt és felmelegített étel ropogós marad, plusz jó hír, hogy ki sem száradnak.
Lehet benne aszalni
Mivel az air fryer forró levegőt keringet, ezért különösen alkalmas vékonyra szeletelt gyümölcsök aszalására. Állítsuk alacsonyra, kb. 60-90 °C-ra a hőmérsékletét, és tegyük be 15 perces intervallumokra a gyümölcseinket addig, amíg elkészülnek.
Forrás: mashed
Ezt már olvastad?
Krumplisütés forró levegős fritőzben? Ezt az 5 hibát ne kövesd el