Hallottál már a rózsaszínű ananászról?
2020. November 3.Nem Photoshop varázslat és nem is Instagram filter, a rózsaszín ananász valóban létezik. Már 2005-től kezdve próbálkoznak a termesztésével egy farmon Costa Ricán, idén októberben pedig meg is jelent a boltok polcain, igaz még nem Magyarországon, és tegyük hozzá, meglehetősen borsos áron. Darabja ugyanis 49 amerikai dollárba kerül. De milyen lehet az íze?
Mi a különbség a hagyományos és a pink ananász között?
Első pillantásra a külseje teljesen megegyezik a hagyományos ananászéval. Azaz mérete, formája, külső színe semmiben sem különbözik a klasszikus ananásztól, fel kell vágnunk, ha meg szeretnénk látni a csodát.
Tényleg pink a húsa?
Amint felszeleteljük, láthatjuk, hogy a húsa rikító pink, de egyben valamivel puhább és könnyebben szelhető is, mint a hagyományos ananász. Illata szintén megegyezik a hagyományossal, az íze pedig határozottan édesebb és frissítőbb hatású, illetve kevésbé kesernyés.
Forrás: Pure Wow