Gyengébb gyomrúak, figyelem! Ezt fogyasszuk utazáskor minden kétes étel után!
A Kitchn egyik írója, Hannah Logan írt arról, a Coca Cola segített neki utazásai során. Nem tud rá tudományos magyarázatot, miért épp ez az egészségtelen szénsav- és cukormámor sietett megmentésére, de neki bevált.
Kiruccanásaikor gyakran aggódik a gyomorfertőzés vagy az ételmérgezés miatt – érzékeny gyomra van, így a víz, a hőmérséklet, a húsételek elkészítése, és még a fűszerek is problémát okozhatnak számára. Ez többnyire távolabbi, ázsiai, afrikai, dél-amerikai országoknál jelentkezik. Még 2014-ben kapott gyomorfertőzést egy ázsiai útja során, melyet szerencsére kihevert, de ez az egész nyaralását tönkre tette.
Ezután óvatosabb lett, nem próbált ki egy streetfoodot sem, inkább drága étteremben evett, vagy igyekezett Amerikában is kapható termékeket fogyasztani. Viszont helyi különlegességek kóstolása nélkül nem volt számára teljes a nyaralási élmény.
Egy utazótársától kapta a remek tanácsot. Ő hasonlóan gyenge gyomorral rendelkezett, de minden kétes étel után megivott egy kólát, és az segített neki. Hannah először csodálkozott, majd tett egy próbát.
Azóta minden kulináris különlegességet kipróbál, bárhol jár a világban – étkezései kb. 70%-a mellé kólát iszik, és nem tapasztalta a korábbi gyomor bántalmakat. Hangsúlyozza, nem tudományosan bizonyított tényt írt le, viszont neki ez a trükk bevált. Nagy mázli, hogy a világ szinte minden pontján vehetünk Coca Colát, amely nem méreg drága.