Finomabb kávé, alacsonyabb koleszterinszint? Ezt a hozzávalót tedd a feketédbe!
2022. September 21.A kávénak számos előnyös élettani hatása ismert, de természetesen most is igaz, hogy csak mértékkel fogyasztva támogatja igazán az egészségünket. A kávéházláncok elterjedésével egyre extrémebb kávécsodák váltak ismertté és kedveltté, ma pedig már teljesen elfogadott, hogy izgalmas fűszerekkel fogyasszuk a kávénkat. A fűszerek nem csupán finomabbá varázsolják az italunkat, hanem előnyös tulajdonságokkal is bírnak. Tehetünk kurkumát a kávéba annak gyulladáscsökkentő hatása miatt, vagy fahéjat az erősebb immunrendszerért.
Tipp: Gyömbér és méz, együtt még egészségesebb
Az egyik legtutibb ízesítő a gyömbér. Régóta fogyasztják a jó emésztésért, influenza ellen, illetve vércukorszint stabilizáló hatása miatt. Bizonyos tanulmányok szerint az LDL, azaz a „káros fajta” koleszterin szintjét is segíthet csökkenteni a szervezetünkben. A kávé és gyömbér együtt igen hatásos ellenszere a szabad gyököknek, mivel maga a kávé is gazdag antioxidánsokban.
A gyömbéres kávé több országban régóta kedvelt ital. India Kerala tartományában létezik például egy chukku kappi nevű ital, ami szárított gyömbérből, fekete borsból, kávéból, valamint más fűszerekből és magvakból készül. Jemenben pedig Qishr néven ismert egy ital, ami kávébabból, gyömbérből, cukorból áll, sőt néha még fahéjat is adnak hozzá.
Forrás: mashed
Témába vág:
Templom, farm, benzinkút – ezek a legkreatívabb Starbucksok, amik valaha más célból épültek