Ezzel az egy plusz hozzávalóval ezentúl tökéletes csokidarabos kekszet süthetünk
Christina Tosi séf elárulta, hogy mitől lesznek mennyeien finomak a csokis kekszei. Van ugyanis egy extra adaléka, amelyet a készítéskor hozzátesz ehhez a népszerű édességhez.
„Úgy hiszem, nekem van a legfinomabb csokis keksz receptem.” – állítja Tosi, a Momofuku Milk Bar alapítója. És mi a titka? A zsírmentes tejpor! „Add a következő adag csokidarabos kekszed keverékéhez és máris ízletesebb sütijeid lesznek” – tanácsolja.
Habár ez a süti remek, mégsem kerül ki boltjainak polcaira. A nagymamája csokidarabos keksz receptjét tekinti etalonnak, amit nem sikerül felülmúlnia. „A kreatív filozófiám az, hogy nem szórakozhatsz az emberek ételekhez kötődő emlékeivel; hanem azokból kell újat alkotnod.” – mondja.
Ezért döntött úgy, hogy tejport használ. Adjunk a száraz hozzávalókhoz kb. 2 evőkanálnyival, állítása szerint ugyanis fokozza a többi adalékanyag ízét, ráadásul könnyen beszerezhető, szerencsére nem egy extrán különleges hozzávalóról van szó.
forrás: popsugar.com