Ezt a gyümölcsöt add hozzá a zabkásádhoz!
2021. March 16.Nem is akármilyen zabkásához! Hatalmas trenddé vált az úgynevezett sült zabkása, amely hozza a közkedvelt reggeli alapanyagait és ízeit, ám sütőben sül készre. És mi a titkos hozzávaló? Naná, hogy a banán!
Miért ne hagyjuk ki a banánt a zabkásánkból?
A banán sok fruktózt, vagyis gyümölcscukrot tartalmaz, ezért nagyszerű természetes édesítőszer. Arról nem is beszélve, hogy a gyümölcscukron kívül milyen gazdag hasznos tápanyagokban. Fedezhetjük vele a napi káliumszükségletünk 12%-át, valamint jó adag C- és B6-vitamint, magnéziumot, rostot vihetünk be segítségével a szervezetünkbe. Pektintartalma szintén jelentős. Ez utóbbi egy vízben oldható rost, amely hatékony sűrítőanyagként hozzájárul a banánkenyér és más banános sütemények puha és szaftos állagának biztosításához. Ha sok rostot fogyasztunk, hamarabb jóllakunk, illetve később éhezünk meg, ezért (is) szuper választás a banán a zabkásánkba.
Hogyan készítsünk banános sült zabkását?
Hozzávalók (1 adaghoz):
70 g zabpehely
1 banán
1 tojás
60 ml zabtej (vagy más tetszőleges tej)
2 ek méz
2 ek mogyoróvaj
1 tk vanília kivonat
½ tk sütőpor
½ tk őrölt fahéj
egy csipet tengeri só
A hozzávalókat turmixoljuk össze, majd töltsük egy kis sütőformába. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 20-22 percet. Tálaljuk friss gyümölcsökkel.
Forrás: Eat This, Not That!