Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezt a gyümölcsöt add hozzá a zabkásádhoz!

2021. March 16.

Nem is akármilyen zabkásához! Hatalmas trenddé vált az úgynevezett sült zabkása, amely hozza a közkedvelt reggeli alapanyagait és ízeit, ám sütőben sül készre. És mi a titkos hozzávaló? Naná, hogy a banán!

Miért ne hagyjuk ki a banánt a zabkásánkból?

A banán sok fruktózt, vagyis gyümölcscukrot tartalmaz, ezért nagyszerű természetes édesítőszer. Arról nem is beszélve, hogy a gyümölcscukron kívül milyen gazdag hasznos tápanyagokban. Fedezhetjük vele a napi káliumszükségletünk 12%-át, valamint jó adag C- és B6-vitamint, magnéziumot, rostot vihetünk be segítségével a szervezetünkbe. Pektintartalma szintén jelentős. Ez utóbbi egy vízben oldható rost, amely hatékony sűrítőanyagként hozzájárul a banánkenyér és más banános sütemények puha és szaftos állagának biztosításához. Ha sok rostot fogyasztunk, hamarabb jóllakunk, illetve később éhezünk meg, ezért (is) szuper választás a banán a zabkásánkba.

Hogyan készítsünk banános sült zabkását?

Hozzávalók (1 adaghoz):

70 g zabpehely 

1 banán

1 tojás

60 ml zabtej (vagy más tetszőleges tej)

2 ek méz

2 ek mogyoróvaj

1 tk vanília kivonat

½ tk sütőpor

½ tk őrölt fahéj

egy csipet tengeri só

A hozzávalókat turmixoljuk össze, majd töltsük egy kis sütőformába. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 20-22 percet. Tálaljuk friss gyümölcsökkel.

Forrás: Eat This, Not That!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpehelylisztes gofri

Zabpehelylisztes gofri

Hamar elkészül, reggelire is jó választás. Főleg home office-ban…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!