Ezért ne mikrózzuk meg a leveles zöldségeket
2022. January 25.Bár a mikrohullámú sütő nagyon kényelmes és egyszerű módja az ételek megmelegítésének, mégis meglepően hosszú lista létezik olyan élelmiszerekről, amiket nem szerencsés mikróba tennünk. Ilyen például az egész tojás, a tésztaszósz vagy a szőlő.
Az egészségtudatosan táplálkozók körében egyre divatosabbak a leveles zöldségek, ám a friss spenótlevél és a kelfélék sem érzik túl jól magukat a mikróban, egész pontosan apró tűzgolyókká képesek válni. Mikrózás közben az alufóliához hasonlóan szikrázni kezdenek, ettől pedig garantáltan tönkremegy az étel, de sérülhet maga a mikrohullámú sütő is, sőt extrém esetben súlyosabb tűzkár szintén előfordulhat.
Mire jó még a mikrohullámú sütő? Cikkünkből kiderül
De mitől szikráznak a zöldségek a mikróban? Az ok pont a jótékony élettani hatásukban keresendő: magas a vastartalmuk. Vagyis annyi vas van bennük, amennyi bizonyos körülmények között szikrákat vethet, és a működő mikró belseje pont ilyen „ideális körülmény”.
Ha mindenképpen ilyen zöldséget szeretnénk melegíteni, tegyünk inkább a tűzhelyen serpenyőben, lassan és fokozatosan.
Még egy praktika:
Gyakran mikrózod az ételt? Akkor ezt a két trükköt neked találták ki!
Forrás: mashed