Ezért ne használjunk fokhagymanyomót
1.A hagyma egy pép lesz
Hozzászokunk ehhez az állaghoz, ha mindig a fokhagymanyomót használjuk, és ez nincs rendben. A különböző ételekbe különböző textúrában kell, hogy belekerüljenek az alapanyagok. Olyan, mintha még hagymalevet is eresztene, ez pedig nem passzol minden ételbe.
2.Kissé intenzív lesz az íze
A legteltebb ízt a hagyományos, késsel aprítós módszer eredményezi. Ha kinyomjuk, akkor nagyon tolakodó lesz a fokhagyma az ételben.
3.Nagyon gyorsan ég
Az apróalapanyagok hamarabb melegszenek, tehát jobban oda kell figyelnünk, hiszen hamarabb odakap. Így a kinyomót inkább a főzést nem igénylő ételekhez ajánljuk, például szószokba, dressingekbe.
4.Csak egy dologra jó
Nem nagyon lehet másra használni, mink a fokhagyma kinyomására, így jöhet az az érv, hogy csak a helyet foglalja. A kevés tárolóhelyes, kicsi konyhákban pedig minden felesleges, amit nem használunk rendszeresen.
5.Nem jelent nagy időspórolást
Persze, gyorsabb, mint a késes aprítás, de ne ezen a pár másodpercen spóroljunk.
via: Delish