Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Hogyan szabaduljunk meg a fokhagymás lehelettől?

Van rá megoldás, csak gyorsnak kell lennünk
2016. November 11.

Nehéz feladat megszabadulni a fokhagymás lehelettől.

Az ohioi egyetem tudósai azonban megtalálták a megoldást: almát vagy salátát rágcsálva meg tudjuk szüntetni a belőlünk áradó fokhagyma illatot.

A tanulmányban szereplő emberek 25 másodpercig fokhagymát rágcsáltak, majd vizet, almát, salátát, menta levelet vagy zöld teát fogyasztottak. Arra jutottak, hogy az alma és a saláta volt az, ami 30 perc elteltével a leginkább csökkentette a fokhagyma jelenlétét a leheletben.

A fokhagyma tartalmaz egy allicin nevű alkotórészt, összerágva ez okozza a jellegzetes szagot. Fokhagyma fogyasztás után nem csak a szánkban marad benne az íze, hanem bekerül a vérkeringésünkbe, és onnan a tüdőnkbe is. Ha megérkezik a tüdőbe, egész napra tönkre teheti a leheletünket.

Az első gondolatunk bizonyára az, hogy megmossuk a fogunkat. Ezzel a szánkat ugyan meg tudjuk szabadítani az illatanyagtól, azonban a tüdőnket ilyen módon nem tudjuk kimosni.

Ám, ha a fokhagyma után rögtön almát vagy salátát eszünk, utóbbiakban lévő összetevők semlegesíteni tudják a fokhagyma illatanyagát.

Fontos azonban, hogy még azelőtt együnk almát vagy salátát a fokhagyma után, mielőtt az illatanyag bekerülne a vérkeringésünkbe, mert akkor már ők sem tudnak segíteni.

 

Forrás: www.prevention.com 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!