Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Kreatív ötletek szakácskönyvek tárolására

A Pinterest rengeteg tárolási trükköt rejt. Most mutatjuk, melyeket érdemes leutánozni, ha már nem férünk a szakácskönyveinktől.
2018. July 30.

1.Tegyük faládába:

Almás láda is megteszi, amelyet kicsit kidekorálunk, de még jobb, ha magunk készítjük el a ládát. A könyveket gerincükkel kifelé helyezzük el – mint a polcon, csak így jobban mutat.

2.Tegyük a ládát a falra:

Az előző ötlet, egy kis csavarral. Ne a pultra helyezzük az elkészített tartót, hanem függesszük a falra (úgy, hogy az alja legyen a falon), majd fektessük bele a könyveket egymásra.

3.Használjunk egy régi mérleget:

Az antik tárgyak vintage hangulatot kölcsönöznek a térbe. Az se baj, ha már a mérleg nem működik, hiszen csak könyvállványnak használjuk. Régiségvásárokon rengeteg ilyen tárgyra bukkanhatunk.

4.Hasznosítsunk újra egy régi képkeretet:

Helyezzük el a szétszedett léceket polc alakban, egymás alatt, majd ezekre sorakoztassuk fel a könyveket borítójukkal kifele. A vékonyka lécek sokkal letisztultabb, minimalista vonalat adnak.

5.Könyveket a fűszertartókba:

Helyezzük el a könyveket – szintén borítóval kifelé – fűszertartókba. Így el is férnek, és jól is mutatnak. A tartókat akasszuk fel egymás alá az egyik konyhaszekrény oldalán, mintha polcok lennének

6.Emeljük ki a kedvenc receptünket:

Szerezzünk be egy kis festőállványt (vagy készítsünk házilag), és erre fektessük le az egyik könyvet kinyitva a kedvenc ételünknél. Ez akkor is jól jön, ha épp főzünk, hiszen csak oldalra kell pillantani és meglesni a következő lépést.

7.Betűformás polcok:

Vásárolhatók, de házilag is könnyen elkészíthetők a nagy betűs polcok. Rakjuk ki a SÜT vagy az ÉTEL szót, és a benne levő kis lécekre tegyük a könyveket.

8.Kis helyen felfele terjeszkedjünk:

Ha nincs nagy pakoló felületünk, akkor függőleges elrendezésben kell gondolkodnunk, hogy ne a szakácskönyvek vegyenek el a munkafelületből. Vegyünk egy hosszú fadarabot, erre merőlegesen helyezzünk el további fadarabokat, amelyek polcokként funkcionálnak majd.

9.Beépített polc a konyhaszigetben:

Másik helytakarékos módszer, ha a konyhaszigetbe építünk be egy polcos részt. Csupán le kell majd hajolnunk a könyvekért.

10.Rendezzük szín szerint:

Ez már látvány kérdése inkább, mint helytakarékosság, de ha megvan, hova rakjuk a könyveket, akkor rendezzük el őket kreatívan. Például jó megoldás, ha szín szerint csoportosítjuk őket.

11.A régi könyveknek adjunk új feladatot:

Mindünknek vannak olyan szakácskönyvei, amelyeket sosem nyitottunk ki (mert nincsenek benne jó receptek, vagy, mert kettő is van belőle, vagy, mert annyiszor használtuk, hogy már kívülről tudjuk a tartalmát). Ilyenkor ne ítéljük ezeket kidobásra, hanem alakítsuk át. Egy jó módszer, ha szorosan összekötözzük ezeket a könyveket, és késtartóként használjuk. Bátran szúrjuk bele a kést a lapok közé, a kötés tartja magát

12.Egyszerű, de nagyszerű:

Tegyük fel a konyhai szekrények tetejére a könyveket. Ez nem túl kreatív, de mindenképp helytakarékos és egyszerű megoldás.

via: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így tároljuk a házi készítésű fagyit!

Így tároljuk a házi készítésű fagyit!

A saját készítésű mindig finomabb, ne hagyjuk tönkremenni! Íme 5 mód

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!