Ezért drágul egyre jobban a hús: a Tesco vezérigazgatója az anatómiailag tökéletes csirkéről beszélt
2022. November 23.Pálinkás Zsolt, a Tesco magyarországi vezérigazgatója a Forbes-nak adott interjút – többek között – a további inflációt generáló ársapkáról is, amelynek kapcsán az anatómiailag tökéletes csirke képe is felmerült.
„Tehát a hatósági áras csirkemell filé, amit nekünk árulni kell, nyilvánvalóan megdobja a keresletet a csirke melle iránt, de mivel nem lehet csak a mellét árulni, szegény állatot egészben kell levágni, mert nem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni az evolúció ezekhez az igényekhez”
– mondja a CEO. Majd megtanul, jegyzi meg erre az újságíró. Mire Pálinkás:
„Igen, van egy ilyen tökéletes anatómiai csirkemodellünk már sok mellel…, de addig is, a maradék részekkel is kezdenie kell valamit a beszállítónak. Azt tudja, hogy a mellre nagy kereslet lesz, ezen még keresni is tud, viszont az állat többi részét is el kell adnia. Két opciója van: vagy sokat vág le, de akkor nyomott áron tudja csak eladni a piacon és vesztesége keletkezik, vagy annyit vág le, ahol még arányban van a nyeresége és a vesztesége. Ezért van kevés csirke, és ezért van az, hogyha kifogy a csirkemellfilé, akkor az állat összes többi részét aránytalanul drágán lehet csak megvásárolni.”
– fejti ki a szakember.
„Tehát itt nagyon nagy kérdés, hogy valójában jól jár-e a vásárló, és hogy az egész intézkedésnek inflációfékező hatása van-e. Szerintünk abszolút nincs. Inkább torzító hatása van, és ahogy megyünk előre az időben, egyre jobban nyílik a beszerzési árolló, és még biztos nem vagyunk a folyamat végén”
– teszi hozzá.
A teljes interjú a Forbes oldalán olvasható…
Baj van! Most kell raktározni ebből az élelmiszerből, különben karácsonyra nem jut!