Ezekkel a praktikákkal tartott rendet Julia Child főzés közben
2022. September 19.Az ismert és közkedvelt tévés személyiségről, Julia Childról kevesen tudják, hogy a saját privát konyhájában vette fel a főzős műsora epizódjait – ez aktív évei idejében is rendkívül ritkának számított. Egy magánkonyha általában nem alkalmas tévés stábok elhelyezésére, és sokan nem is szeretnék az ezzel járó macerát az otthonukban. Azzal, hogy Julia így döntött, rengeteget nyertünk, hiszen egészen egyedi bepillantást nyerhetünk abba, hogy egy rutinos szakács hogyan rendezte be a konyháját, hol tartotta a különböző eszközeit, illetve melyek voltak a leggyakrabban alkalmazott praktikái. Mondanunk sem kell, a forgatások miatt makulátlanul tisztának is kellett lennie a konyhájának, pont emiatt többször kitért különböző műveiben a takarítási módszereire.
Julia Child egyik alapszabálya volt, hogy minden eszközt, amit használt, legyen az tál vagy serpenyő, használat után azonnal beáztatott. Ha valami kilöttyent vagy kiömlött, azt rögtön, főzés közben feltakarította, azaz nem várta meg a főzés végét a takarítással. Ehhez mindig tartott a keze ügyében egy benedvesített konyharuhát.
Ez is érdekelhet: Ennek az ételnek a hatására szeretett bele Julia Child a főzés-sütésbe
Egy másik tippje szintén érdekes, azt javasolta, hogy tartsunk mindig egy fazék meleg vizet a tűzhelyünkön, és ebbe tegyük az egyszer már használt eszközöket. A forró víz fertőtlenít, és nem hagyja rászáradni az ételmaradékokat, így nyugodtan használhatjuk többször is ugyanazokat az eszközöket. Ez az ötlet még most, a mosogatógépek korában is igencsak praktikus!
Forrás: the kitchn
Kapcsolódik: