Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Ezek az egzotikus finomságok okozzák a legtöbb gondot a konyhában

2022. December 15.

Magyarországon is népszerűek az egzotikus konyha kedvelői között, de kizárólag olyan helyen érdemes őket fogyasztani, ahol profi készíti fel őket. Ellenkező esetben ugyanis komoly gondokat okozhatnak… 

Fugu

Nem véletlenül száműzték a  fugut sok országból. A világ egyik legmérgezőbb étele. Ha nem szakavatott kezek főzik a legmegfelelőbb módon, fogyasztása szinte azonnal csúnya, csúnya halállal végződik!

Sannakji: nyers koreai bébipolip

Ezt a polipocskát úgy kell lenyelni, hogy még él. Ennél frissebb-nyersebb nem is lehet étel. Csakhogy él, és megpróbál életben maradni, ezért simán előfordulhat, hogy megtapad az ember nyelőcsövén, és megfullad a falatozó áldozat. Évente átlagosan hatan.

A nyers, vagy nem készre főzött kagyló nagyon veszélyes lehet, mert simán begyűjti a mikrobákat és a baktériumokat a tengerből. Sokan ráadásul allergiásak is lehetnek rá, ami növeli a rizikó faktort.

Jó tudni: ez a különbség az ételallergia és az étel-intolerancia között

Pasztőrözetlen sajt

Bizony, igazi Camembert sajtot nagyon kevés helyen lehet kóstolni, hiszen pasztőrözetlen tejből készülne az eredeti recept helyen. Ami viszont káros patogének és baktériumok tömegét tartalmazhatja, előkészítve egy jó kis ételmérgezést.

Csírák

Nagyon divatosak a különféle csírák., de muszáj velük vigyázni. A csíra még otthoni környezetben is melegháza a baktériumoknak. Sőt, az egyik leggyakoribb forrása az ételmérgezéseknek, könnyen elszaporodik benne ugyanis a szalmonella és az E. coli.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!