Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezek a tippek segítenek, hogy több vizet fogyassz

2021. March 20.

A legtöbb ember a szükségesnél lényegesen kevesebb folyadékot fogyaszt. Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy ideális esetben szinte csak vizet kéne igyunk, kifejezetten rosszul áll legtöbbünk szénája.

Álljon itt ezért öt tipp, amelyek segítségével növelheted belsőleges vízfogyasztásodat: 

1. Állíts fel egy napi célt!

Sokkal könnyebb valamiért úgy tenni, ha arról konkrétan tudjuk, micsoda. A “több vizet kéne innom” önmagában eléggé megfoghatatlan, de ha azt mondod, “szeretnék meginni napi 3 litert”, az sokkal könnyebben teljesíthető. 

2. Mindig legyen nálad egy palack!

Tedd a laptopod mellé, ha dolgozol, legyen a kocsidban, ha dugóba kerülnél, kapd elő a táskádból a metrón! Ha mindig a kezed ügyébe akad, nagyobb eséllyel fogod meghúzni, mintha mindig dedikáltan kéne elmenned a csaphoz vagy a hűtőhöz. 

3. Emlékeztetők

Lássuk be, mára gyakorlatilag eggyé váltunk a telefonunkkal. Állíts be emlékeztetőt minden 30 percre! Ilyenkor elég csak néhány korty. A szervezeted seperc alatt hozzászokik majd a jóhoz, így a dolog be is épül a napi rutinodba. (Vagy rosszabb esetben annyira fog idegesíteni az egész, hogy inkább 2 óránkénti riasztásra állítasz be csipogót, akkor viszont inkább leküldesz fél litert egybe.)

4. Minden étkezés előtt igyál egy pohárral!

Új szokások kialakításánál a legfontosabb a rendszeresség és a kiszámíthatóság. Egy-egy étkezés jól megfogható történés, párosítsd össze tudatosan az ivással! 

5. Ízesíts!

Sokan azért nem szeretnek vizet inni, mert ízetlennek találják. Adjál hozzá nyugodtan kígyóuborkát, citromot, lime-ot, gyömbért, bogyósgyümölcsöt, vagy akár ezek variációját, és máris kész a házilag ízesített víz! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!