Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezek a legvegánbarátabb városok

Európai és amerikai nagyvárosok is szerepelnek a listán
2017. April 30.

Vegánként nyaralni nem egyszerű – főleg nem változatosan étkezni az út alatt. De ez kezd pozitív irányba változni, ezt bizonyítva pedig a vegán weboldal, a HappyCow listázta az 5 leginkább vegánbarát nagyvárost.

1. Berlin: A német főváros „a világ vegán Mekkája”. A weboldal 50 tisztán vegán éttermet listáz, és kiemeli, hogy szinte minden étterem kínálatában szerepel ilyen opció – a fent említett 50 közül pedig mindegyik egyszerűen megközelíthető tömegközlekedéssel.

2. New York: Egyáltalán nem meglepő, hogy felkerült a listára. 2014-ben 63 tisztán vegán étterem volt a városban – azóta pedig számuk csak növekedett. A kínálat széles skálán mozog: vannak fancybbek, de találhatunk pénztárcabarát megoldásokat is.

3. Portland: Nemrég „a legélhetőbb amerikai város” címét nyerte el köszönhetően a családbarát, gyalogosbarát és környezetbarát politikai programoknak. Nem mellesleg ez a város, amelyik a legjobb az újrahasznosításban – világszinten. Így nem meglepő, hogy tökéletes hely vegánoknkak és a lokális étkezés híveinek.

4. San Fransisco: A 60-as évek óta a hippi kultúra központja, egyértelmű, hogy tele van kulináris haladással. Rengeteg kávézó és étterem van, melyek vegán ételeket kínálnak, valamint egészséges ételeket árusító boltok, melyek polcain sorakoznak a vegán, vegabarát, és nyers élelmiszerek.

5. London: Nem meglepő, hogy az angol főváros csípte el az 5. helyet – változatos gasztroélményt nyújt. 41 tisztán vegán étterem és további 81 vegetáriánus-barát hely található Londonban.

A listán szerepel még Toronto, Chiang Mai (Thailand,) Varsó, Taipei, Szingapúr és Los Angeles. A Happy Cow kiemeli, szerinte ez a vegarobbanás a 2000-es évek elején tomboló kergemarha-kór következményének is betudható.

 

forrás: metro.co.uk

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán „paprikás krumpli”

Vegán „paprikás krumpli”

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!