Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezek a legvegánbarátabb városok

Európai és amerikai nagyvárosok is szerepelnek a listán
2017. április 30.

Vegánként nyaralni nem egyszerű – főleg nem változatosan étkezni az út alatt. De ez kezd pozitív irányba változni, ezt bizonyítva pedig a vegán weboldal, a HappyCow listázta az 5 leginkább vegánbarát nagyvárost.

1. Berlin: A német főváros „a világ vegán Mekkája”. A weboldal 50 tisztán vegán éttermet listáz, és kiemeli, hogy szinte minden étterem kínálatában szerepel ilyen opció – a fent említett 50 közül pedig mindegyik egyszerűen megközelíthető tömegközlekedéssel.

2. New York: Egyáltalán nem meglepő, hogy felkerült a listára. 2014-ben 63 tisztán vegán étterem volt a városban – azóta pedig számuk csak növekedett. A kínálat széles skálán mozog: vannak fancybbek, de találhatunk pénztárcabarát megoldásokat is.

3. Portland: Nemrég „a legélhetőbb amerikai város” címét nyerte el köszönhetően a családbarát, gyalogosbarát és környezetbarát politikai programoknak. Nem mellesleg ez a város, amelyik a legjobb az újrahasznosításban – világszinten. Így nem meglepő, hogy tökéletes hely vegánoknkak és a lokális étkezés híveinek.

4. San Fransisco: A 60-as évek óta a hippi kultúra központja, egyértelmű, hogy tele van kulináris haladással. Rengeteg kávézó és étterem van, melyek vegán ételeket kínálnak, valamint egészséges ételeket árusító boltok, melyek polcain sorakoznak a vegán, vegabarát, és nyers élelmiszerek.

5. London: Nem meglepő, hogy az angol főváros csípte el az 5. helyet – változatos gasztroélményt nyújt. 41 tisztán vegán étterem és további 81 vegetáriánus-barát hely található Londonban.

A listán szerepel még Toronto, Chiang Mai (Thailand,) Varsó, Taipei, Szingapúr és Los Angeles. A Happy Cow kiemeli, szerinte ez a vegarobbanás a 2000-es évek elején tomboló kergemarha-kór következményének is betudható.

 

forrás: metro.co.uk

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A vegánok tovább élnek

A vegánok tovább élnek

Ez derült ki a legújabb kutatásból
Vegán „paprikás krumpli”

Vegán „paprikás krumpli”

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.