Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán „paprikás krumpli”

Adásban volt: 2013. május 22.
A recepthez tartozó videó
Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!
2015. október 13.

Hozzávalók

4 adag
  • 1/2 sütőtök
  • 1 db édesburgonya
  • 2 répa
  • ½ fej lilakáposzta
  • 1 lilahagyma
  • ½ zacskó lencse
  • koriander

  • bors
  • pirospaprika
  • római kömény

Elkészítés

A sütőtököt, a sárgarépát és az édesburgonyát felkockázzuk, és vízben puhára főzzük. Szintén külön megfőzzük a lencsét. Az olajon üvegesre dinszteljük a lilahagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a pirospaprikát. Hozzáadjuk a káposztát és a római köményt, átkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig pirítjuk. Hozzákeverjük a megfőtt, felkockázott édesburgonyát, sütőtököt és sárgarépát, végül a megfőtt lencsét. Tálaláskor snidlinget, újhagyma zöldet és/vagy friss koriandert szórunk rá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán paprikáskrumpli

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Lencsét leginkább ősszel és télen eszünk, akkor is az év végén. Ebben a zöld lencsés verzióban, a pirított retek a kecskesajttal nagyon meggyőző. Ehetjük reggelire, ebédre, vagy vacsorára is és nem csak ó új évkor.

Céklás hummusz

Délelőtti vagy délutáni, friss, nyári, céklás kence, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!