Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ezek a legjobb magyar éttermek

a Dining Guide szerint
2017. March 1.

Rengeteg sikeres magyar éttermet díjaztak a hétfő este megtartott Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. Az év szakácsteljesítményéért természetesen a Bocuse d’Or 2017-es magyar csapatát – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes – jutalmazták.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei kiosztón is először a street food éttermeket díjazták, a győztes a Kemencés Pizzéria lett – ők a közeljövőben egyébként több új pizzéria nyitását is tervezik. Az év ifjú séftehetsége Garai Ádám, az Olimpia séfje lett, az év innovatív konyhája díjat pedig 2017-ben a Mizsei János séf által vezetett MÁK étterem kapta. Az év séfje Sárközi Ákos lett a Borkonyhából.

A Dining Guide csakúgy, mint tavaly, idén is egy olasz Michelin-csillagos séfre, Giancarlo Perbellinire bízta az éttermek végső értékelését, hogy egy független kalauzt tudjanak összeállítani. Az előtesztelést a Dining Guide munkatársai végezték, és a legjobb huszonötnek ítélt étteremből Perbellini választotta ki az első tíz étterem sorrendjét. Segítségére volt a tavalyi zsűri elnöke, a két Michelin-csillagos La Peca étterem tulajdonosa, Nicola Portinari valamint Fausto Arrighi, az olasz Michelin korábbi igazgatója. Az olasz séf, aki minden séfet arra biztatott, hogy menjen el egy kicsit jobban a regionalitás irányába, többször járt Magyarországon tesztelni.

Az év étterme idén a 2017-ben a Palágyi Eszter vezette Michelin-csillagos Costes lett 93 ponttal Perbellini szerint ez Magyarország egyik legstabilabb konyhája, amelyet elkerültek a 2016-os évben a magyar Michelin-csillagos éttermekben történt mozgolódások. Magyarország első Michelin-csillagos éttermében most már Palágyi Eszter vezeti a konyhát, Miguel Vieira már nem szól bele az étterem működésébe, így a magyar séf nagyobb hangsúlyt tud fektetni a hazai sajátosságokra, ez pedig az értékelők szerint még egyedibbé teszi a Costest.

Kiket díjaztak még?

Top 10 étterem:

 1. Costes – Palágyi Eszter, séf
 2. Babel – Langer Gábor, Veres István, séfek
 3. Onyx – Mészáros Ádám, séf
 4. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
 5. Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf
 6. Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek
 7. Salon – Wolf András, séf
 8. St. Andrea Borbár – Barna Ádám, séf
 9. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
 10. MÁK – Mizsei János, séf

Különdíjak:

 • Az Év Street Foodja-Díj: Kemencés Pizzéria
 • Az Év Ifjú Séftehetsége Díj: Olimpia – Garai Ádám, séf
 • Év Szakácsteljesítménye Díj: a Bocuse d’Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes
 • Év Innovatív Konyhája Díj: MÁK – Mizsei János, séf
 • Év Legígéretesebb Konyhája Díj: Babel Budapest – Langer Gábor, Veres István, séfek
 • Év Séfje Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

forrás: index.hu

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!