Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezek a Kinder termékek szennyezettek szalmonellával

Hétvégén tovább bővült a lista
2022. April 11.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb termékvisszahívása van folyamatban Európában: több Kinder termékről kiderült ugyanis, hogy Salmonellával szennyezettek. A termékek Magyarországon is forgalomba kerültek, és a közelgő húsvét miatt minden bizonnyal rengetegen vásároltak belőle.

Az elmúlt időszakban (az első megbetegedést 2022. január 7-én azonosították az Egyesült Királyságban) az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Még egészség: Ezt (t)edd, ha túlpörög az immunrendszered

A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. A táblázatot folyamatosan frissítik. A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján Magyarországon eddig hétféle termék érintett a visszahívásban: a Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g, a Surprise Maxi 100g, Mix 198g, a Maxi Mix 133g, a Mini Eggs 250g, a Happy Moments 133g, 162g, 347g, valamint a Kinder adventi naptár 127g.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el. Kérdéseikkel és panaszaikkal a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához forduljanak.

A Salmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, és egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.

Tipp: 

Megtisztulnál és jó emésztést szeretnél? Próbáld ki a triphalát!

Forrás: Nébih

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!