Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ez a 10 a legjobb hozzávaló ahhoz, hogy feldobjuk a kávénkat

Egyszerű alapanyagok, mégis csodát tehetnek
2017. január 24.

Kókuszolaj: A kókuszolajat a főzésen kívül ízesítésre is használhatjuk. Keverjünk egy kanálnyit a reggeli kávénkba, hogy még teljesebb és mélyebb ízt kapjunk. És persze egy csipetnyi kókusz ízt is. Figyeljünk rá, hogy jól keverjük el.

Sűrített tej: A sűrített tej az a hozzávaló a spájzban/hűtőben, amelytől a kávé igazi kényeztetéssé válik. Egy adagnyi sűrített tejtől a kávénk világosabb, krémesebb és édesebb lesz.

Csokoládé:  Adjunk néhány darab csokoládét a még forró kávénkhoz. Várjunk egy percet, hogy összeolvadjanak, és keverjük össze! A csokoládé imádók örülhetnek, hiszen így válhat a kávéból egy igazi csokis finomság.

Kakaópor: ha a reggeli órákban a csokoládét túl édesnek érezzük, de a csokoládé ízt viszont szeretjük, adjunk egy kanál cukrozatlan kakaóport a kávénkhoz. Próbáljuk ki úgy is, hogy a darált kávéhoz keverjük a kakaóport, és a keveréket főzzük le.

Vaj: ha egy igazán selymes, gazdag ízű kávét szeretnénk, keverjünk a forró italhoz egy darabka vajat, és keverjük el benne. Élvezzük a krémes és habos finomságot.

Fűszerek: nézzünk körül a fűszeres szekrényünkben, és találjuk ki, hogy mivel is tudnánk feldobni a kávénkat. Adjunk hozzá őrölt fahéjat, kardamomot, vagy akár egy egész fahéj rudat, csillagánizst vagy szegfűszeget az őrölt kávéhoz, még a főzés előtt. A fűszerek íze lassan fog kioldódni, és finoman bolondítja majd meg a kávénkat.

Íz-kivonatok: a vanília, a mandula vagy a borsmenta-kivonat használata nem csak a süteményeknél fantasztikus ötlet. Már néhány csepp is csodákat művel, ha a kávénkba tesszük.

Szeletelt gyömbér: dobjuk fel a kávénkat 1-2 szelet friss gyömbérrel. Két választásunk is van: adjuk az őrölt kávéhoz még főzés előtt, vagy tegyük a szeleteket a frissen lefőzött kávéba, és adjunk neki egy percet, mielőtt belekortyolunk.

Narancshéj: ha szeretjük a citrusféléket, mindenképpen próbáljuk ki, hogy néhány csík narancs vagy mandarinhéjat hozzákeverünk az őrölt kávéhoz.

Szemes bors: adjunk a kávénknak egy fűszeres lökést egy kis frissen őrölt borssal. Már egy pici csipet is óriási hatású lehet, így óvatosan kísérletezzük ki a nekünk megfelelő mennyiséget.

 

Forrás: thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így tárold a kávéd!

Így tárold a kávéd!

Egy apró trükk, amit csak kevesen ismernek
Tiramisu torta

Tiramisu torta

A hagyományos tiramisu egy picit másképp

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!