Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ételről csak komolyan! Vagy mégsem? Híres emberek frappáns gasztrobölcsességei következnek

2019. August 24.

Szombat esti olvasnivalónak egy jó kis gyűjtést hoztunk nektek: így vélekednek az ételről külföldi hírességek. Mi imádjuk egytől egyik mindet, nevessetek ti is egy jót! 

 

Kevesebb szelet, kisebb bűntudat

Yogi Berra amerikai profi baseballjátékost egyszer megkérdezte a felszolgáló, hogy 4 vagy 8 szeletre vágja-e a rendelt pizzát. A sportoló így válaszolt: „legyen 4, nem hiszem, hogy meg bírnék enni 8 szeletet”.

 

Diétás étel? Hogy micsoda?

„Csak akkor érdemes diétás ételt enni, amikor arra várunk, hogy megsüljön a steakünk” – vélte Julia Child amerikai séf és tévés személyiség.

 

Azok a bizonyos maradékok…

„Anyukámmal kapcsolatban az egyik legmeghatározóbb emlékem az, hogy 30 éven keresztül kizárólag maradékokat szolgált fel a családnak. Az ételeket, amelyekből a maradékok származtak, soha senki sem látta” – Calvin Trillin amerikai újságíró, humorista és költő.

 

Főzzünk borral!

„Mindig borral főzök. Néha még az ételbe is jut” – W.C. Fields amerikai színész, író és humorista.

 

Nincs olyan, hogy túl sok

Trixie Koontz amerikai író furcsa párhuzamot vélt felfedezni. „A szeretet és a kolbász nagyon hasonló dolog. Egyiknél sem értelmezhető a túl sok fogalma.”  

 

Jóllakottság

George Miller amerikai humorista szerint „az a baj az olasz ételekkel, hogy miután megettük, 5 vagy 6 nappal később újra megéhezünk.”

 

A sárgarépa a nyulaknak való

Fran Lebowitz amerikai írónő úgy vélte, hogy „a nagy, meztelen, nyers sárgarépa csak azoknak elfogadható élelmiszer, akik ketrecben élnek, és izgatottan várják a húsvétot.” 

 

Az önmérséklet fontos

„Sose együnk többet, mint amennyit fel bírunk emelni.” És hogy ez a hatalmas bölcsesség kitől származik? Bizony nem más mondta, mint Miss Röfi.

 

A zöldségek nem öregszenek szépen

„A gyümölcsök tulajdonképpen gazdag zöldségek, van pénzük, és éppen ezért jobban néznek ki. Plusz jó pont, hogy ha hagyjuk őket megromlani, bor lesz belőlük. Na ez az, amit egy kelbimbó sosem fog tudni elmondani magáról” – P. J. O’Rourke amerikai újságíró.

 

A vörös jó

„A vörös hússal semmi baj sincs. A zöldeskék hús, na az egészségtelen” – Tom Smothers amerikai zenész, zeneszerző és humorista.

 

Vacsora

Orson Welles amerikai színész, rendező, író és producer megragadta a lényeget. „Ne azt kérdezd, mit tehetsz a hazádért, hanemazt, hogy mi van vacsorára.” 

 

Sose utasítsd vissza a sütit!

„Ragadd meg a pillanatot! Jussanak eszedbe azok a hölgyek a Titanic fedélzetén, akik inkább nem kértek desszertet” – Erma Bombeck amerikai humorista.

 

Étel és humor

„A humor életben tart. A humor és az étel. Ne feledjük az ételt, hiszen akár egy hétig is megvagyunk nevetés nélkül” – Joss Whedon amerikai producer, rendező, zeneszerző és képregényíró.

 

Egyél azt, amit szeretsz

„A siker egyik titka az életben, hogy azt eszünk, amit szeretünk. Majd az ételek lemeccselik a gyomrunkban” – mondta Mark Twain.

 

Élvezd, amit eszel

„A tested nem templom, hanem vidámpark, élvezd ki” – Anthony Bourdain amerikai séf és író.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!