Erre is jó az egyszer használatos fa evőpálcika
2022. March 29.Aki gyakran kéri elvitelre a vacsoráját a „sarki kínaiból” vagy épp szokott házhoz szállítással rendelni a kedvenc távol-keleti éttermétől, pontosan tudja, hogy néha a szükségesnél több egyszer használatos evőpálcika kerül a csomagba. Főleg, ha végül a jó öreg villánkra voksolunk az étel elfogyasztásához.
Egy Reddit felhasználó dobta be a következő ötletet: az evőpálcikát már kinyitott csipszes zacskók, tasakok lezárására használja. Mivel ezek a pálcikák a felső végüknél egymáshoz rögzítettek (itt törjük szét étkezés előtt), úgy működhetnek, akár egy csat. A praktika gyorsan terjedni kezdett, és ahogy az lenni szokott, egész ötletcsokor gyűlt össze a pálcikák hasznosítására. Van, aki szűk, konyhai réseket pucol ki a segítségükkel, akár úgy, hogy a végére vattát rögzít. Más elmondta, hogy mivel ritkán grillez, pénzt spórol azzal, ha nem vásárol speciális csipeszt, hanem ezeket a pálcikákat alkalmazza grillforgatóként.
Tipp: Mitől olyan különleges a kínai konyha?
A mi kedvenc praktikánk a konyhai szeletelést könnyíti meg. Méghozzá akkor, ha például legyező- vagy harmonika-burgonyát készítünk, azaz nem szeretnénk teljesen átvágni a zöldséget, hanem csak beirdalni. A pálcikát széttörjük, és az egész burgonyát vagy a krumpliszeletet a két pálcika közé helyezzük.
Neked is van egy jó tipped az evőpálcikák hasznosítására?
Kapcsolódik:
Ismeritek a chop suey-t? Ez a kínai rizses hús, egy igazi maradékmentő fogás!
Forrás: Mashed