Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Elvesztél a kések kínálatában? Mutatjuk, melyik mire való! 

Ezek azok a vágóeszközök, amelyek tényleg nélkülözhetetlenek a konyhádban.
2021. April 12.

Azt mindenki tudja, hogy egy igazán jó szakácsnak több kése van, és mindegyik való is valamire, de a legtöbbünknél itt megáll a tudomány. Mutatjuk, melyiket mire használd pontosan. 

Séfkés

A séfkés igazi aduász. Nagyjából mindenre alkalmas, de a legjobban a zöldségeket és gyümölcsöket viszi. 

Kenyérvágó kés

A nevében is benne van, kenyérszeletelésre szolgál. Recés az éle, amely könnyedén viszi a kemény héjat, hogy aztán egyenesen haladjon tovább a puha belsőn. 

Filézőkés 

Hosszú és vékony pengéje általában könnyen hajlik. Főként halfélékhez használjuk, de léteznek húsfeldolgozásra alkalmas filézők is. 

Csontozókés 

A hús csontról való precíz leválasztására szolgál. Pengéje általában könnyen hajlik a lehető legaprólékosabb munkavégzés érdekében. 

Hámozókés

Főként zöldségek és gyümölcsök héjának eltávolításához ajánlott. Tulajdonképpen olyan, mint a séfkés kicsinyített mása. Precíziós munkákra is kiváló, mint például a gombapucolás. 

Ezek hát az alapok. Ha fentiekből mind beszerzel egyet, elmondhatod magadról, hogy már majdnem fekete öves konyhai mester vagy!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás-gombás tarja tojásos rizzsel

Sonkás-gombás tarja tojásos rizzsel

Ha még mindig van húsvéti maradékod, ez a te recepted!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!