Elvesztél a kések kínálatában? Mutatjuk, melyik mire való!
Azt mindenki tudja, hogy egy igazán jó szakácsnak több kése van, és mindegyik való is valamire, de a legtöbbünknél itt megáll a tudomány. Mutatjuk, melyiket mire használd pontosan.
Séfkés
A séfkés igazi aduász. Nagyjából mindenre alkalmas, de a legjobban a zöldségeket és gyümölcsöket viszi.
Kenyérvágó kés
A nevében is benne van, kenyérszeletelésre szolgál. Recés az éle, amely könnyedén viszi a kemény héjat, hogy aztán egyenesen haladjon tovább a puha belsőn.
Filézőkés
Hosszú és vékony pengéje általában könnyen hajlik. Főként halfélékhez használjuk, de léteznek húsfeldolgozásra alkalmas filézők is.
Csontozókés
A hús csontról való precíz leválasztására szolgál. Pengéje általában könnyen hajlik a lehető legaprólékosabb munkavégzés érdekében.
Hámozókés
Főként zöldségek és gyümölcsök héjának eltávolításához ajánlott. Tulajdonképpen olyan, mint a séfkés kicsinyített mása. Precíziós munkákra is kiváló, mint például a gombapucolás.
Ezek hát az alapok. Ha fentiekből mind beszerzel egyet, elmondhatod magadról, hogy már majdnem fekete öves konyhai mester vagy!