Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Együnk úgy, mint a déli partiak

Ilyen a south beach étrend.
2018. August 13.

Tipikus alacsony szénhidrát-, magas fehérjetartalmú étrend. 2003-ban mutatta be dr. Arthur Agatston, kardiológus a szívmegbetegedések elleni diétaként. Azóta is sokak támaszkodtak már rá. A déli parti étrend három fázisból áll:

1.Újraindítás:

Az egyhetes – 2017 előtt kéthetes – szakasz célja, hogy sok sovány fehérjével és kevés szénhidráttal átalakítsa az emésztést. Ez idő alatt a cukor, valamint a finomított szénhidrát iránti vágy is eltűnik. Fel kell adni többek között a tésztát, a burgonyát, a pékárut, a gyümölcsöket, az alkoholt, az édességet.

Helyettük jönnek a zöldségek, a magvak, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a tojás. Folyadéknak pedig kávé, víz és tea közül válogathatunk. Ez eléggé szigorú, viszont – a diéta honlapja szerint – az első két hétben közel 5 kilótól is megszabadulhatunk.

2.Hosszútávú fogyás:

Ez a fázis sokkal rugalmasabb, hiszen visszakerülnek a teljes kiőrlésű élelmiszerek, valamint a gyümölcsök. Az étrend mellé edzést javasolnak – néhány fitnesz tipp található is a weboldalon. Addig kell tartani ezt a szakaszt, amíg elérjük a kívánt testsúlyt.

3.Fenntartás:

Amint hozzászoktunk ehhez az étrendhez, magunkévá tettük az alapelveit, meg tudjuk őrizni az elért testalkatot – elviekben legalább is így van. Receptek, egy applikáció, valamint táblázatok segítenek elkerülni a visszahízást.

Nagy előnye az étrendnek, hogy megtanít távol tartani magunkat a magas kalóriájú ételektől. Ezen felül nagyon sok zöldséget ír elő, így rengeteg vitamin kerül a szervezetünkbe (plusz folyadék). Általánosságban jobban figyelünk majd az egészségünkre.

Hátránya, hogy nagyon drága. Nem kell ugyan megvásárolni az étkezési tervet, hogy belevágjunk a diétába – de a honlap eléggé ezt erőlteti. Egy négyhetes étrend, amelynek célja, hogy az egyes fázisból a kettesbe juttasson, 300$ (több mint 82500 Ft). Emellett egyesek számára túlságosan szigorú, főleg az első időszakban.

Mivel itt előre csomagolt, kiszállított ételek vannak, így túlságosan is ráhagyatkozunk a kényelemre, pedig meg kéne tanulni házilag elkészíteni ezeket az egészséges fogásokat. Egy ideig jó lehet ez a módszer, de ha utána pénzt akarunk spórolni, mégis egészségesen élni, le kell tennünk erről a szolgáltatásról.

via: Eating Well

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Új diéta a láthatáron: keto cycling

Új diéta a láthatáron: keto cycling

A keto étrend egy könnyített, sokkal jobban tartható változata jelent meg nemrég.
Az időszakos böjtölés 8 előnye

Az időszakos böjtölés 8 előnye

Rengetegen hallani a 14:10 vagy a 16:8 étrendekről. Ezek időszakos böjtös diéták, de vajon mi előnyünk származhat belőle. Valóban hasznosak és egészségesek?
11 tévhit a diétáról

11 tévhit a diétáról

Egy remek videó nyitja fel a szemünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!