Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csak semmi rohanás: játssz és kávézz velünk olasz módra!

És fogadd meg ezt a néhány tanácsot!
2017. March 20.

Ha Rómába mész, élj úgy, mint a rómaiak –szól a mondás. Ha megfogadsz néhány tanácsot, egy vérbeli olasz kávézóban sem jön rá majd senki, hogy turista vagy!

Először is: ne lepődj meg, ha egy igazi olasz kávézóban csak egy korty méregerős kávé kerül a csészédbe. Az olaszok számára ez jelenti a presszó kávét, amit ők nem eszpresszónak hívnak! Ez a kávé simán csak „un caffè”, amit legtöbbször társaságban, a kávézó pultjánál állva, beszélgetve fogyasztanak. Nagyon fontos szabály, hogy tejes jellegű kávét csak délelőtt 11 óráig szokás rendelni! Egy olasz számára teljességgel elképzelhetetlen, hogy valaki a nap második felében, pláne étkezés után sok tejjel készített kávét rendeljen – ha mégis ezt teszed, menthetetlenül elárulod magad, hogy turista vagy.

Ugyanígy: ha reggel az itthon megszokott kedvencedet, a „lattét” szeretnéd kérni, ne csodálkozz, ha nem kávét, hanem egy pohár tejet fog hozni a pincér, hiszen a latte pontosan ezt jelenti: tej. Nem pedig tejeskávé, hiszen annak a teljes neve „Caffè Latte”!

Továbbá: noha elvileg létezik a caffè doppio, vagyis a „dupla eszpresszó” fogalma, az olaszok ilyet a legritkább esetben kérnek: inkább napjában többször beugranak a kedvenc kávézójukba egy-egy csésze kávéra. Ha nem akarsz kilógni a sorból, akkor elvitelre se kérj kávét: az itthon megszokott, nagy méretű papírpohár Olaszországban szinte ismeretlen fogalom – hiszen ott a kávét társaságban, kis adagokban szokás fogyasztani, nem pedig rohanva, út közben!

Ha szeretnél otthon vagy a munkahelyeden eredeti, itáliai hangulatban kávézni, kóstold meg a 100% olasz minőséget képviselő MOKADOR kávékat! Szemes, kapszulás és poros kávékülönlegességek a világ legjobb termőhelyein szüretelt, gondosan válogatott, speciálisan pörkölt és érlelt kávészemekből, Olaszország 25 legjobb kávépörkölő üzemének egyikétől!

velence

Ezen a héten is játssz az olasz MOKADOR kávémárka ajándékáért!

Kattints a Mokador Magyarország Facebook oldalára, válaszolj helyesen a kérdésre cikkünk alapján és nyerj 4×10 db MOKADOR kapszulát Nespresso kávégéphez! Ne felejtsd el lájkolni az oldalt, mert az oldal követői közül sorsolnak nyertest! Sorsolás: 2017. március 24. péntek, du. 4 órakor!

Kérdés:

Meddig illik az olaszok íratlan szabályai szerint tejes jellegű kávét fogyasztani napközben?

a.) déli 12 óráig

b.) egész nap, bármikor

c.) csak délelőtt 11 óráig

harom_csesze

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

Ezen a héten is játssz az olasz MOKADOR kávémárka ajándékáért!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!