Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az orosz Starbucksot egy Putyin-közeli rapper vette át, aki Kanye Westnek hiszi magát

2022. September 13.

Miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, rengeteg nagy cég hagyta el az agresszor országot. Sokat közülük helyi oligarchák vettek át, többek között például a McDonald’s-ból is Vkusno i tochka (Ízletes, pont) lett. A Starbucks hasonló útra lépett, ám nem is akárki vette meg a hipszterek által kedvelt kávézóláncot. 

Átsatírozott Meki-logó, lekoppintott burgerek: orosz cég vette át a McDonald’s orosz éttermeit

A Starbucks új neve Stars Coffee, új tulajdonosa pedig egy ismert orosz oligarcha fia, Timati, aki magát az orosz Kanye Westnek és Drake-nek képzeli. Ő azonban nem a sittről és a jó csajokról rappel, hanem arról, hogy Putyin az ő legjobb barátja (igen, jól olvastad, van is ilyen című száma), időről időre pedig hazafias, háborúbarát rendezvényeken is felszólal. 

A Gazprom-pénzzel vastagon bélelt rapper nem gondolta túl az imázsváltást: egyszerűen tradicionális orosz fejdíszt illesztett a Starbucks-logó női figurájának fejére, és voilá, máris kész volt az új, színorosz, nemzeti kávézólánc. Ha a friss beszámolóknak hinni lehet, a kínálat többé-kevésbé ugyanaz, mint a Starbucksban volt, csak orosz fantázianevekkel. 

Timati egy dologban azonban lázadó rapper: úgy döntött, hogy az általa átvett 133 Starbucksban – most már Star Coffee-ban – prémium alkoholt is felszolgálnak, természetesen kizárólag orosz márkákat. És a méregdrága árszínvonalat is megtartotta, ami miatt a Star Coffee a továbbra is felső középosztály kedvenc helye marad csupán, hiszen Oroszország tele van jobbnál jobb és olcsóbbnál olcsóbb kávézókkal – hívja fel a figyelmet a másfél millió követővel rendelkező orosz vlogger, Roman, akitől információink származnak. Rövid videójában az elms logót és a termékeket is láthatjuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!