Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az ételmérgezés fő kiváltó oka

Ez a baktérium még a szalmonellán is túltesz
2017. május 12.

A Campylobacter nevű ártalmas baktérium manapság több ételmérgezést okoz az Egyesült Államokban, mint a szalmonella. A nem pasztőrözött tejtermékekben, fertőzött csirkékben találták meg a jelenleg első számú bűnöst – adta hírül múlt héten a Betegségellenőrzési és –megelőzési Központ (CDC).

A szennyezett vízben is megtalálható Campylobacter olyan, ételmérgezést kiváltó baktériumokat körözött le, mint a Listeria, Shigella, vagy az E.coli. Bár a CDC jelentése szerint eddig csak tíz államban fordultak elő ilyen esetek, előjele lehet az országban bekövetkező ételmérgezési hullámnak. Annak ellenére, hogy ezen államokban tavaly összesen 24 000 megbetegedést és 98 halálesetet jelentettek, csupán hatból egy amerikai kap élelmiszer általi fertőzést – a ráta az utóbbi három évben hasonló.

A szorosabb szabályozásnak és a csirkék beoltásának köszönhetően a szalmonella okozta megbetegedések száma csökken. Győződjünk meg róla, hogy alaposan átfőzzük a húst, és rendesen megmossuk a zöldségeket is. A kormány jelentése szerint a leveles zöldek voltak az ételmérgezések első számú forrásai, az összes fertőzés közel felét tették ki.

 

forrás: delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A felfúvódás 9 lehetséges oka

A felfúvódás 9 lehetséges oka

Nem biztos, hogy az élelmiszerek a felelősek
Jobb szakács leszel ha ezt beszerzed

Jobb szakács leszel ha ezt beszerzed

Bár nem kötelező és nélkülözhetetlen elem a konyhában, de ez az eszköz Horvát Sára szerint egy csoda, ezért mi a "mindenképpen ajánlott" kategóriába soroltuk
Honnan lehet tudni, hogy megromlott-e a rizs?

Honnan lehet tudni, hogy megromlott-e a rizs?

"Persze sok dologtól függ, de így is segítség lesz, ígérem!"

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?