Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az 5 leggyakoribb hiba, amelyet sütéskor követünk el

Küszöböljük ki ezeket és arassuk le a babérokat!
2017. március 27.

Ryan Butler, a kiváló brooklyni cukrászda, a Butler Michelin-csillagos cukrásza elárulta, melyek azok a legáltalánosabb hibák, amelyeket mind elkövettünk már valaha sütés során, majd néhány tippet is ad, hogy kiküszöböljük őket.

1. Nem figyelünk a hőmérsékletre: Mármint a hozzávalók hőmérsékletére (különösen a tojáséra, vajéra és tejére). Ha kalácsot vagy leveles tésztát sütünk, minden hozzávalónak hidegnek kell lennie. Kelt tészták esetében viszont szobahőmérsékletű vaj kell (hogy könnyen tudjunk vele dolgozni). Ha a recept külön kiemeli a hőmérsékletet, ne hagyjuk figyelmen kívül!

2. Szemmértékre mérünk: A sütés egyaránt művészet és tudomány, Butler is azt javasolja, hogy inkább használjunk pontos mértékegységeket (ne csészét, vagy a szemmértékünket), hogy a hozzávalók tökéletes egyensúlyát elérjük.

3. Spórolunk: A receptből sokan néhány lépést csak mellékes információként kezelnek (pl.: a liszt átszitálása) – ez nagy hiba. Kövessük a receptet, és ne spóroljuk le az aprónak (így feleslegesnek) tűnő dolgokat.

4. Berakjuk és elfelejtjük: Mivel a sütőnek vannak forróbb pontjai, így érdemes a tepsit átforgatni egyszer a sütési idő felénél. Figyeljük a süteményünket, miközben sül, ne hagyjuk magára.

5. Nem megfelelően vásárolunk: A sütési hibák már a konyhába lépés előtt megtörténnek, magyarázza Butler. A teljes kiőrlésű liszt például nem tartalmaz annyi glutént, mint a fehér liszt, tehát nem helyettesíthetőek egymással ugyanolyan mértékben (1 csésze lisztet nem lehet 1 csésze teljes kiőrlésűre cserélni). Ugyanez vonatkozik a cukor-porcukor párosra is.

 

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Szuper bagel recept egy brooklyni péktől

Horvát Sára tolmácsolásában
7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
15 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel (A 10. pont sokaknak lesz rossz hír, a 14. pont viszont irtó hasznos)

15 tipp, hogy könnyebben induljon a reggel (A 10. pont sokaknak lesz rossz hír, a 14. pont viszont irtó hasznos)

Praktikus és kreatív stratégiák, hogy reggel ne a felesleges dolgokkal menjen el az idő

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!