Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Állítólag 2050-re eltűnhet a másnaposság

Egy speciális italnak köszönhetően az alkoholnak ugyanaz marad a hatása, ám kevesebb negatív következménnyel
2017. March 3.

Évezredek óta fogyasztunk alkoholt különböző okokból. A nagy iszogatást követő másnapot és annak minden nyűgjét pedig kénytelenek vagyunk elkerülhetetlennek nyilvánítani, és szenvedve túlélni. Persze akadnak bizonyos termékek és házi praktikák, amelyek azt állítják, enyhítik a tüneteket – ezeknek nem kell mindig bedőlni.

Most viszont egy tudományos újítás született, amely lehet, hogy valódi megoldásként szolgál. Néhány merész tudós nagyban gondolkodik: Mi van, ha a másnaposság mégsem elkerülhetetlen? Egy ilyen, másnaposságmentes világot képzelt el David Nutt, pszichiáter, neuropszichofarmakológus. 2014 óta tervezi a szintetikus alkohol, az alcosynth-ot. Fogyasztásával megmarad a szórakozás, de az italozás több kellemetlen mellékhatása  – köztük a gyomorbántalmak, fokozott agresszió, egyensúly problémák, súlygyarapodás, függőség – kiküszöbölhető. Nutt hisz találmányban, mintegy 90 lehetséges vegyületet már szabadalmaztatott. Hiszi, hogy a másnaposság 2050-re teljesen eltűnhet.

Milyen ez a varázslatos alcosynth?  Nem tartalmaz kalóriát, és nyolc felestől sem leszünk részegebbek, mint négytől – hiszen az alkohollal ellentétben a hatás kiegyensúlyozott. Nutt alkoholipari veteránokkal teszteltette az italt – az alanyok nem tudták megkülönböztetni a friss találmány és a valódi alkoholt. Így megnyugodhatnak azok is, akik amiatt aggódtak, hogy nem csak a kellemetlen hatás marad el, de a kellemes is.

 Nutt annyira lelkes, hogy szerinte az alcosinth-ot akár nagyüzemek is alkalmazhatják bourbon whisky, gin, rum, vagy bármilyen más alkohol készítésekor – vagy akár koktélokhoz. Elég utópisztikus hangulata van a dolognak, de nem elképzelhetetlen, hogy egyszer ezt iszogatjuk majd.

forrás: grubstreet.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A bor fogyaszt. Ez komoly? Igen, a bor fogyaszt. Juhéééé!!

A bor fogyaszt. Ez komoly? Igen, a bor fogyaszt. Juhéééé!!

Most már tudományosan igazolt tény: a bor segít a súlyvesztésben. Persze van feltéve, ha... de az nem is olyan szörnyű, simán vállalható!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!