Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mi lesz veled narancslé? És mi lesz velünk? Igyuk vagy ne?

Amerikában már nem menő ezt inni reggel
2016. October 15.

Az amerikaiak állítólag elfordultak a narancslevektől. Az évtizedeken át nélkülözhetetlen ital, amely egy komplett reggeli markáns részét képezte, már sokkal kevésbé fogy a tengerentúlon, mint a korábbi években. A változás legfőbb oka a tudatos táplálkozás.

Egy pohár narancslé 153 kalóriát, 34 gramm szénhidrátot, 27 gramm cukrot és 2,4 gramm fehérjét tartalmaz.  Ez a szénhidrát és a cukor szempontjából majdnem annyi, mint egy zacskó M&M’s.

Nem véletlen, hogy az elmúlt években a táplálkozási szakértők és az egészségügyi bloggerek sorra írnak a narancslé káros hatásáról. Tény, hogy ha angolul írjuk be a Google keresőbe, hogy miért jó nekünk a narancslé, akkor több olyan cikket ad ki a kereső, amely arról szól, hogy miért lehet ártalmas a fogyasztása. Az is tény, hogy az elmúlt négy évben 13 százalékkal csökkent a narancslevek eladása, legalábbis a Nielsen adatai szerint.

 Florida, amely a narancslevek gyártásához szükséges  narancsok legnagyobb termelője az amerikai piacon, immár sorozatban az ötödik veszteséges évet zárja majd és ez a szám az eddigi legrosszabb az elmúlt évszázadban – állítja a Bloomberg. A visszaesés másik fő oka az a bakteriális fertőzés, amely sorra pusztította ki a narancsligeteket.
A narancslé iránti kereslet annak ellenére csökken, hogy az amerikaiak reggeli fogyasztási szokásai mindeközben növekedést mutatnak.
Az elkövetkező években Amerikában a reggelizés, a reggeli fogyasztása várhatóan gyorsabban nő majd, mint az amerikai lakosság száma, ráadásul az  NPD Group szerint egyre több amerikai választ az otthonán kívüli reggeliző helyet.
A gyümölcs-és zöldségfacsaró trendnek hála, még ha narancslevet egyre kevésbé kínálnak majd ezeken a helyeken, de számos egyéb gyümölcslé, turmix, smoothie áll rendelkezésre, akár a narancslé alternatívájaként.

 

Forrás: businessinsider.com

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!