A nagy pulyka-vita: frisset vagy fagyasztottat?
A Huffington Post farmereket és henteseket kérdezett, hogy kiderítse, mi a különbség a kétféle pulyka között, és melyik a jobb. A legtöbbjük a friss mellett van: „ha van friss, mindenképp válasszuk azt” – emeli ki Aimee Ashley Myers, az Ashley Farm tulajdonosa. Szerinte semmi sem veri kenterbe a friss, farmon nevelt pulyka húsának ízét.
Egy másik érv a friss mellett: sütés közben sokkal jobban megmarad a hús nedvessége, mint a fagyasztott esetében. Ezt már a connecticuti farmer, Steven Ford mondja, és egyértelműen a friss pulykahús mellett teszi le a voksát.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy a fagyasztottal bármi probléma lenne. Ha csak fagyasztott pulykahúshoz férünk hozzá, akkor viszont mindenképp győződjünk meg róla, hogy magas minőségű terméket veszünk.
Trevor Bundy, a Fleishers Craft Butchery tulajdonosa elárulta, a megfelelő masinák sokkal jobban fagyasztják a húst, „megakadályozza a jégkristályok képződését az izmokban, így amíg nem enged fel a pulyka, a végeredmény is minőségi lesz.”
Mindenképp tartsuk szem előtt viszont, hogy a friss és a fagyasztott verzió különböző módon sül. Mary Carpenter a Violet Hill Farmtól azt tanácsolja, mindig kérdezzük meg a friss pulyka esetében a szakértőt, hogyan érdemes megsütni a húst. A friss hús gyorsabban sül, így a nyers és a megsült közötti súlykülönbség sem érzékelhető.
forrás: Huffington Post