Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

A konyhai tárolás művészete: ezt rontottad el eddig, amiért hamar megromlott jó pár kedvenced

2022. June 14.

A legtöbbször a szüleinktől átvett konyhai tárolási szokásokat visszük magunkkal a felnőtt életbe is. Pedig léteznek a régi módszereknél hatékonyabb, tudatosabb megoldások is… 

1. A citromot soha ne a gyümölcskosárban tartsd, tedd mindig a hűtőbe.

Méghozzá egy kis cipzáros nejlonban, így sokkal tovább friss marad. 

2. A zöldségeket papír törölközővel tedd a hűtőbe.

Ha csak simán beteszed a maradék jégsalátát, spenótot, lollo rossót a hűtőbe, akkor egyrészt hamar megfonnyadnak, másrészt nyirkosak és nedvesek lesznek, ahogy összeesnek. Ha papírtörölköző közé teszed őket, az felitatja a fölösleges nedvesség nagy részét. 

3. A konyhakertedből megmaradt fűszer- és gyógynövényeket fagyaszd le egy kis olívaolajban. 

Kakukkfű, zsálya, bazsalikom, oregánó… megmaradt, nem akarod őket kidobni, de tudod, hogy örökké ne tartanak? Fagyaszd le őket akár egy műanyag jégkockatartóban, egy kis olívaolajjal. 

4. A kissé hervadt zöldségeket fagyaszd le műanyag zacskóban.

…később ugyanis jók lesznek a kedvenc turmixodhoz. Különösen igaz ez, ha spenótról vagy karalábéról van szó. 

5. Szerezz be sajtpapírt, és abban tárold a sajtodat. 

Amint hazahoztad a sajtot a boltból, azonnal vedd ki a bolti csomagolásából. A sajtpapírban a sajt megfelelő mértékben kapja az oxigént, így nem csak tovább marad friss, de kedvezőtlen bakteriális folyamatok se tudnak elindulni. 

Így tarthatjuk frissen az uborkát

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!