Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A hétvége maradjon hétvége! Íme 5 gasztroprogram, amihez egyáltalán nem kell kimozdulnod

2020. March 28.

Akár home office-ban dolgozunk hetek óta, akár bejárunk a munkahelyünkre, a bevezetett egészségügyi korlátozások mindnyájunk életét alapvetően befolyásolják. Bizonytalan időre elmaradnak a hétvégi programok, a kimozdulási, kikapcsolódási lehetőségek száma végessé vált. Nincs étterem, piknik a parkban vagy termelői piacozás. Ám ennek ellenére fontos, hogy ne folyjanak össze a hétköznapok és a hétvégék, azaz a négy fal között is találjunk szabadidős elfoglaltságot. 5 házi gasztroprogram következik!

1.Itt a tavasz, ideje rendbe szedni a cserepes fűszernövényeket

Elkanászodtak a konyhaablakban áttelelő fűszerek? Most érdemes átnézni a kis növénykéket, ha szükséges, visszametszeni, átültetni, friss földdel feltölteni a cserepeket. Távolítsuk el róluk az elszáradt levélkéket, ágakat, és lassan helyet csinálhatunk számukra a balkonon vagy a teraszon is.

2.Most elkészülhet az ezer éve kinézett süti

Ha van otthon alapanyag, nyugodtan álljunk neki a régóta halogatott „macerás” sütinek. A konyhai „szöszölés” elűzi a negatív gondolatokat, és a család is tuti hálás lesz a finomságért.

3.Rendszerezzünk!

A kamra, a hűtő és a konyhaszekrény tartalmát érdemes időnként átnézni, szortírozni. Rég nem látott eszközök kerülhetnek elő, vagy pár üveg kincset érő lekvár. És persze olyan dolgok is, amelyeknek inkább a szemetesben a helyük.

4.Készítsünk kovászt!

A boltokban fellépő – átmeneti – élesztőhiány hatására sokan még azok közül is kovászolásba kezdtek, akik korábban ragaszkodtak az élesztős megoldáshoz vagy a kedvenc pékségük frissen sütött termékeihez. A kovász felneveléséhez idő kell, lássunk neki még ma! Az interneten rengeteg szuper leírás közül szemezgethetünk.

5.Nem kell mindig aktívnak lenni: receptek, filmek a neten

Van úgy, hogy elfáradunk, és semmilyen aktivitáshoz sincs kedvünk. Ilyenkor nem kell magunkra erőltetni semmiféle szabadidős tevékenységet, inkább pihenjünk, hatalmas szükség van erre is a feltöltődéshez. Keresgéljünk recepteket, nézzük meg online azt a gasztrofilmet, amit már hetekkel ezelőtt kiszemeltünk, de idáig nem volt rá időnk. Lehet, hogy utána még a kedvünk is megjön egy kis főzőcskéhez!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!