Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

7 meglepő ok az elhízásra

Ha az egészséges étkezés és rendszeres testmozgás mellett nem mennek le a kilók, valami egyéb gond lehet.
2018. September 20.

1.Depresszió

A legtöbb antidepresszáns súlygyarapodást okoz. Így ha depresszióval küzdünk, és pirulákat szedünk rá, lehet, hogy ez áll a háttérben. Ha nem szedünk semmit, lehet, hogy maga a depresszió gátol minket a fogyásban.

2.Tabletták

Ha rendszeresen szedünk valamilyen tablettát (pl.: fogamzásgátlót), valószínűleg azzal van gond. Sok pirula ugyanis gátolja a fogyást, sőt, súlygyarapodást is eredményezhet. Ilyenkor érdemes más készítményre váltani.

3.Bélproblémák

Az emésztési gondok (beleértve a lassú bélműködést) is gátolják a fogyást. Ilyenkor lehet, hogy a tápanyagokon kell változtatni, vagy növelni a folyadékbevitelt.

4.Tápanyagok

Ha alacsony a szervezetünk magnézium-, D-vitamin-, és vasszintje, az kihat az immunrendszerünkre, csökkenti az energiaszintünket, rontja az emésztést. Egy szóval: megnehezíti, hogy egészségesen éljünk. Ilyenkor az alacsony energiaszintet édességekkel, szénhidráttal igyekezzük feltornázni, amely súlynövekedést eredményez.

5.Öregszünk

Ez elkerülhetetlen. Valóban lelassul az anyagcserénk és koránt sem égetünk el annyi kalóriát 40-50 évesen, mint zsenge 20-asként. Több mozgásra, valamint kevesebb tápanyagra van szükségünk, hogy jól működjön az emésztésünk.

6.Plantar fasciitis

Egyfajta talpfájdalom, amely megnehezíti a mozgást. Ez és az ehhez hasonló mozgásszervi gyengeségek (ízületi gyulladások, csípő- és térdpanaszok) súlynövekedéssel járnak. Az efféle fájdalmak tapasztalásakor ugyanis kezdjük óvni, kevésbé terhelni a fájó területeket, kevesebbet mozgunk.

7.Cushing-szindróma

A súlygyarapodás magas vérnyomással, csontritkulással, bőrtónus-változással (lila vagy ezüst csíkok megjelenése a hason) egy jele lehet annak, hogy a szervezetünk nem úgy dolgozza fel a tápanyagot, ahogy kellene. Ez a mellékvese rendellenességére utal.

via: Prevention

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

8 gyümölcs, amelyeket ne együnk diétakor

8 gyümölcs, amelyeket ne együnk diétakor

Nem feltétlenül diétabarát ételek, így inkább válasszunk más rost-és vitaminforrást.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!