Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

6 jól ízesíthető szendvicskrém – a házi a menő!

2022. August 31.

Holnap becsengetnek, újra elindul az iskola, és ezzel együtt reggelenként a lázas szendvicskészítés. Természetesen gondolkozhatunk más tízóraiban és uzsonnában is, ebben a cikkünkben viszont azt járjuk körül, hogy mi mindenből készíthetünk szendvicskrémet, amit aztán kiegészíthetünk sonkával, sajttal, zöldségekkel, és jól belepakolhatjuk a kedvenc péksüteményünkbe.

 

Tojás, az örök 

A tojáskrém letaszíthatatlan képzeletbeli trónjáról. A főtt tojásokat összetörjük, majd kikeverjük valami krémesítővel: vajjal, pici tejföllel, adható hozzá mustár, majonéz is. Kedvünkre fűszerezhetjük, keverhetünk bele finomra aprított snidlinget, petrezselyemzöldet, kaprot. 

 

Hús alapú krémek 

Nincs más dolgunk, mint ledarálni és ízesíteni. Mit is? Például sonkát vagy a tegnapról maradt sült húst, legyen az csirkemell vagy karajszelet. Vajjal kihabosíthatjuk, fűszerezhetjük. Szuper ötlet a garantáltan adalékanyagmentes házi májkrém is például csirkemájból készítve. 

 

Vaj, vajkrém és sajtkrém 

Ezt a triót azért vettük egybe, mert közös tulajdonságuk, hogy szinte bárhogy ízesíthetők: fűszerpaprikával, fokhagyma fűszersóval elvihetők magyaros irányba, de kikeverhetők színes borssal, citromhéjjal, zöldfűszerekkel is. Egy sűrűbb sajtkrémhez adhatunk kevés majonézt. 

 

Zöldségkrémek 

Főtt zöldségekből készült krém is kerülhet a szendvicsbe. Szerintünk sok gyerek megeszi! Az alapjuk lehet dinsztelt vöröshagyma, erre kerül a zöldség, amit puhára sütünk, próbáljuk ki például a semleges cukkinit vagy az édeskés sárgarépát. Vagy süthetjük sütőben, az előbb említett répa különösen finom így. Miután kihűlt a zöldség, pürésítjük, vajjal, fűszerekkel kikeverjük. Ha főtt tojást is adunk hozzá (szintén darálva) még táplálóbb és sűrűbb állagú lesz a krémünk. 

 

Túró és cottage cheese

Hasonlóan a vaj, vajkrém és sajtkrém hármasához, ezek is jól ízesíthetők, egy finom körözött simán kenhető szendvicsbe, sonkával, uborkaszeletekkel nagyon finom! Cottage cheese választható a boltban többféle ízesítésben, de ha mi fűszereznénk be, válasszunk a boltban natúr verziót. 

 

Tipp: Itt az ideje rendbe szedni az iskolatáskát! 

 

Hüvelyesek 

A főtt/konzerv hüvelyesek késes aprítóban összetörve, fűszerezve, kevés olívaolajjal, tahinivel, majonézzel kikeverve is mennyei krémek. Választhatunk fehérbabot, vörös kidney babot, csicseriborsót. 

 

Kapcsolódik: 

Zakuszka és padlizsánkrém – most érdemes eltenni télire

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!