6 élelmiszer, amelyek enyhítik a torokfájást
1.édesgyökér: Vízbe áztatva segít megerősíteni az immunrendszerünket. Egy 2015-ös, egereken végzett tanulmány megállapította, 6 nap édesgyökeres víz fogyasztása megnövel a T-sejtek (az immunrendszerhez fontos sejtek) termelését.
2.zsálya: Áztassunk néhány levél szárított zsályát egy bögre meleg vízbe, vagy szórjuk egy tál húslevesbe. A zsályát évek óta használják gyulladáscsökkentő hatása miatt – sőt, mindenféle fizikai fájdalmat képes enyhíteni.
3.fagylalt: Nem véletlenül engedte anyukánk, hogy ezt egyik, miután kivették a mandulánkat. A hideg élelmiszerek köztudottan csökkentik a fájdalmat, plusz még finomak is.
4.tea: A klasszikus megoldás náthára, torokfájásra. A legjobb választás valamilyen gyógytea, gyömbérrel, kamillával, esetleg zöldtea (mely még extra energiát is ad). Csökkenti a stresszt, növeli a koncentrációs képességet, és harcol a gyulladás ellen.
5.méz: Ez az édes segítség antimikrobás és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt lehet elsődleges választás megbetegedés idején.
6.gyömbér: Igaz, a zöldségesnél kinézetre nem ez a leghívogatóbb termék, de annál több előnyt nyerünk belőle, ha elfogyasztjuk. Csillapítja az irritációt, és csökkenti a gyulladást.
forrás: Delish