Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 ok, amiért ne tartsuk szekrényben a konyhai szemetest

2017. April 4.

Sokkal szebb úgy egy konyha, ha nem látjuk a kukát – még akkor is, ha egy rendkívül dizájnos, modern darabról van szó. Így szekrénybe rejteni a szemetest, logikus lépésnek tűnik.

Vagy mégsem? A thekitchn.com cikkében találtuk az alábbi 5 indokot, amelyek az ellen szólnak, hogy miért nem kéne a mosogató alatti tárolóban tartani a szemetest.

1. Valami bűzlik – szó szerint: Az ételmaradékok, melyek már 1-2 napja a szemetesben vannak, igen kellemetlen szagokat képesek árasztani, ez által pedig az egész szekrény szagos lesz. Főleg akkor, ha fedél nélküli kukával rendelkezünk. Persze egyszerűen kiküszöbölhető a probléma egy fedeles darab beszerzésével, de kinek van kedve a szekrényajtó nyitása után még a kukát is nyitogatni.

2. Kényelmetlen és egészségtelen: Sütés-főzés közben könnyen koszos lesz a kezünk, így ragacsos ujjakkal kell nyitogatnunk a szekrényajtót. Ezután extra takarítás kell, hogy megtisztítsuk a fogantyút a rákenődött kosztól. Plusz, ha nagy sietségben véletlenül a kuka mellé dobunk valamit, nem biztos, hogy észrevesszük azt, mivel el van rejtve a szem elől.

3. Korlátoz a kukavásárlásban: Mivel a mosogató alatti rész nem valami tágas – csövek, zárt tér – így nem rendelkezhetünk nagy szemetessel. A kicsi meg hamar megtelik, többször kell kivinni, több szemeteszsákot pazarolunk el vele.

4. Elvesztegetünk egy tároló helyet: Azzal, hogy helyet spórolunk a padlón beáldozunk egy szekrényt. Inkább tartsunk tisztítószereket, rongyokat, konyhai törlőruhákat a mosogató alatt, mint sem egy szemetest – aminek lehet a padlón is helye.

5. Könnyen elfelejtődik: Nincs szem előtt, így nem is zavar a szemét látványa – a szaga sem terjeng zárt térben. Viszont rendkívül egészségtelen, ha nem visszük le gyakran a szemetet. Ha elöl van, sokkal jobban szembe tűnik, hamarabb megszabadulunk tőle.

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

3 tipp, ha kicsi a konyhád

3 tipp, ha kicsi a konyhád

Így hozd ki a legtöbbet a pici térből!
10 tipp kezdő konyhatündéreknek

10 tipp kezdő konyhatündéreknek

Főleg, ha ez lesz az első vendégvárós, sütős-főzős karácsonyod

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!