Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

3 tipp, ha kicsi a konyhád

Így hozd ki a legtöbbet a pici térből!
2016. december 20.

Nem mindannyiunknak adatik meg, hogy tágas, sok pultos csodasütödével rendelkezzünk. Azoknak, akik kénytelenek konyhatündérségüket kis helyen kiélni, érdemes megfogadni a most következő 3 tanácsot. Ezek megkönnyítik a konyhai sertepertélést, a sütés-főzés pillanatait pedig könnyűvé és örömtelivé varázsolják. Hozd ki a legtöbbet a pici térből!

  1. Mindig tisztítsd le a munkalapot főzés előtt!

Mielőtt nekilátsz egy új recept elsajátításához vagy a vacsora elkészítéséhez, bizonyosodj meg róla, hogy minden pult és felület, illetve a tűzhely is koszmentes – még morzsa se legyen sehol. Ha ezt megteszed, sokkal könnyebb lesz a főzés utáni romok eltakarítása. Meg egyébként is: főzz tiszta környezetben.

      2.  Azonnal mosogasd el és pakold el a mosatlant!

Te is tudod, mi szúr legjobban szemet egy konyhában – főleg a kicsiben.. Hát persze, hogy egy nagy halom koszos edény. A legjobb megoldás a mosatlan torony ellen az, ha amint már nincs szükséged egy tálra/pohárra/kanálra, elmosod és elpakolod azt. Így a mosogató tiszta és üres marad, ami rábír arra, hogy az egész konyhád koszmentes legyen. Mosogatógéppel pedig még könnyebben elvégezhető ez a művelet 

     3. Legyen meg mindennek a helye – és ez maradjon is így!

Ha kevés tárolóhellyel rendelkezel fontos kialakítanod és követned egy pakolási stratégiát. Minden konyhában tartott dolognak – kezdve a kávéfőzőtől a cukortartón át a törlőruháig – legyen meg az állandó helye és mindig oda is rakd vissza. Nem csak a polcaid és a fiókjaid lesznek rendezettek, de nem feledkezel meg semmiről sem – nem fogsz semmiből sem feleslegesen bevásárolni, hiszen pontosan tudod, mennyi liszt van még.

Ezeket a tanácsokat persze a nagyobb konyhával rendelkezőknek is érdemes megfogadniuk.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 tipp kezdő konyhatündéreknek

10 tipp kezdő konyhatündéreknek

Főleg, ha ez lesz az első vendégvárós, sütős-főzős karácsonyod

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!