3 tipp, ha kicsi a konyhád
Nem mindannyiunknak adatik meg, hogy tágas, sok pultos csodasütödével rendelkezzünk. Azoknak, akik kénytelenek konyhatündérségüket kis helyen kiélni, érdemes megfogadni a most következő 3 tanácsot. Ezek megkönnyítik a konyhai sertepertélést, a sütés-főzés pillanatait pedig könnyűvé és örömtelivé varázsolják. Hozd ki a legtöbbet a pici térből!
- Mindig tisztítsd le a munkalapot főzés előtt!
Mielőtt nekilátsz egy új recept elsajátításához vagy a vacsora elkészítéséhez, bizonyosodj meg róla, hogy minden pult és felület, illetve a tűzhely is koszmentes – még morzsa se legyen sehol. Ha ezt megteszed, sokkal könnyebb lesz a főzés utáni romok eltakarítása. Meg egyébként is: főzz tiszta környezetben.
2. Azonnal mosogasd el és pakold el a mosatlant!
Te is tudod, mi szúr legjobban szemet egy konyhában – főleg a kicsiben.. Hát persze, hogy egy nagy halom koszos edény. A legjobb megoldás a mosatlan torony ellen az, ha amint már nincs szükséged egy tálra/pohárra/kanálra, elmosod és elpakolod azt. Így a mosogató tiszta és üres marad, ami rábír arra, hogy az egész konyhád koszmentes legyen. Mosogatógéppel pedig még könnyebben elvégezhető ez a művelet
3. Legyen meg mindennek a helye – és ez maradjon is így!
Ha kevés tárolóhellyel rendelkezel fontos kialakítanod és követned egy pakolási stratégiát. Minden konyhában tartott dolognak – kezdve a kávéfőzőtől a cukortartón át a törlőruháig – legyen meg az állandó helye és mindig oda is rakd vissza. Nem csak a polcaid és a fiókjaid lesznek rendezettek, de nem feledkezel meg semmiről sem – nem fogsz semmiből sem feleslegesen bevásárolni, hiszen pontosan tudod, mennyi liszt van még.
Ezeket a tanácsokat persze a nagyobb konyhával rendelkezőknek is érdemes megfogadniuk.
forrás: popsugar.com