5 étel, ami szintet lép egy kis plusz majonézzel
2022. June 2.Tudjuk, hogy nem kalóriaszegény, de néha belefér 1-2 kanál extra finomság, ugye? Mutatunk 5 roppant egyszerű, mindennapi fogást, amit szuperül megbolondíthatunk krémes majonézzel.
Főtt rizsből saláta
Egyszerű főtt vagy párolt rizst nem csupán meleg köretként tálalhatunk! Miután kihűlt a rizs, keverjük össze majonézzel, amit bátran ízesíthetünk egy kis fokhagymával. Keverhetünk hozzá konzerv csemegekukoricát vagy borsót, majd mehet is a hűtőbe fogyasztásig.
Savanyúság egy kicsit krémesebben
A csemegeuborka önmagában is nagy kedvenc, de mártogatóshoz is felhasználhatjuk. Keverjünk össze majonézt tejföllel vagy görög joghurttal, ízesítsük sóval, borssal, majd adjunk hozzá jól lecsepegtetett, finomra vágott uborkát. Rántott ételekhez remek mártogatós, de ha kicsit hígabbra készítjük, zöldsaláta dresszingjeként is megállja a helyét.
Padlizsánkrém
Van, aki szinte csak egy kevés sült padlizsánhúst kever a majonézhez, és van, aki az ellenkezőjére esküszik. Egy biztos, a faszénen sült padlizsánt egy kis krémes majonéz nem rontja el. Érdemes viszont csínján bánni a fokhagymával és egyéb fűszerekkel, hogy megőrizzük a jellegzetes füstös aromát.
Tojás
A tojás szinte minden formájának jól áll a majonéz, legyen szó főtt tojásos zöldsalátáról, tojásos tésztasalátáról, tojáskrémről vagy épp töltött tojásról. Lágyítja a sárgája erőteljes ízét, és krémesíti is azt.
Ide kapcsolódik: Tettél már majonézt a rántottádba?
Sült ételek
A majonézt arra is használhatjuk, hogy különböző ételek – csirkemell, szelet lazac, félbevágott burgonya – szaftosságát megőrizzük sütés alatt. Kenjük át a tetejüket vagy vágási felületüket sima vagy például zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesített majonézzel, majd fedjük le a tepsit alufóliával, és így toljuk forró sütőbe.
Ez is érdekelhet: