Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Meglepő, de segíthetnek abban, hogy átaludjuk az éjszakát

5 étel, amelyek egy kicsit altatóként is működnek

Meglepő, de segíthetnek abban, hogy átaludjuk az éjszakát
2016. October 19.
  1. Mozzarella sajt  – Közismert, hogy a pulykahús sok triptofán aminosavat tartalmaz, amely „felszólítja” a szervezetet, hogy termeljen  több olyan  kémiai szerotonint, amely segít ellazulni, és akár elaludni. Ám egy zacskó mozzarella sajt majdnem kétszer annyi triptofánt tartalmaz mint az előbb említett fehérje forrás.

      2. Lazac – Egy a közelmúltban készült tanulmány megállapította, hogy ha naponta 600 mg omega-3 zsírsavat fogyasztunk, majdnem egy órával tovább alszunk és hétszer kevesebbszer ébredünk fel az éjszaka folyamán. 

     3. Mandula – Egy maroknyi mandula a napi magnézium szükséglet 20 százalékát tartalmazza. Segít az izmok ellazításában valamint abban is, hogy elménk csak  nyugodt gondolatokkal legyen tele, amikor a párnára hajtjuk fejünket.  

     4. Zabpehely – A cseresznyéhez hasonlóan a zab is jó forrása az alvást segítő melatonin hormon termelésének. A szénhidrát tartalmától amúgy is elálmosodunk.

     5. Banán – Ez a keményítőtartalmú gyümölcs gazdag magnéziumban, valamint káliumban, és  a mozzarellához illetve a mandulához hasonlóan, triptofánt is. De a legjobb a banánban mégis az, hogy teljesül vele az a vágyunk, ami így hangzik: „Jajj, úgy ennék valami édeset még lefekvés előtt!” 

 

Forrás: prevention.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!