5 étel a szép körmökért
Edamame (cisztein és folsav)
A cisztein elengedhetetlen a keratin termelődéséhez, amely a körmünk egyik építőeleme. A folsav pedig az új körömsejtek kialakulásában játszik szerepet.
Tojás (biotin)
A biotin egy fajta B-vitamin, amely elősegíti a fehérjetermelődést a körömben. Emellett erősíti a körmöt, megóvja a töredezéstől.
Kesudió (cink)
Elengedhetetlen a sejtosztódáshoz és a fehérje szintézishez – mindkettő fontos a köröm folyamatos növekedéséhez. Fényesen és erősen tartja a körmeinket.
Édesburgonya (A-vitamin)
Már egy burgonya a napi A-vitamin szükséglet 561%-át biztosítja. Ez a vitamin segíti a köröm sejtjeinek reprodukcióját. Ha hiányt szenvedünk ebben a vitaminban, a körmeink repedezhetnek, betörhetnek.
Sárga kaliforniai paprika (C-vitamin)
Ez a vitamin elengedhetetlen a kollagén termelődéséhez. A kor előrehaladtával a szervezetünk egyre kevesebbet termel ebből a fehérjéből, így a körmünk elvékonyodik.
via: Prevention