Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

4 száraztészta – 8 felhasználási mód. Ugye, milyen praktikus, ha mindig lapul egy csomag a kamrában?

2021. August 12.

Ha épp semmire sincs időnk, a tészta akkor is remek választás, hiszen változatos, gyors és laktató ebédet készíthetünk belőle – akár a hűtő maradékainak felhasználásával. Sőt! Pár tésztafajta igazán sokoldalú, többféle étel alapja lehet. Erre hoztunk most 2*4 példát. 

 

Spagetti – főzve és sütve 

A paradicsomos spagetti az egyik legnépszerűbb „gyorsan, finomat!” ebéd. Viszont meg is süthetjük, azaz készíthetünk belőle spagetti frittátát. Ehhez a kész, kihűlt tésztát tojásokkal, fűszerekkel, paradicsomos vagy tejszínes szósszal kikeverjük, és sütőben megsütjük. Cikkekre vágva igazán mutatós! 

 

Penne – raguval és tésztasalátának 

A rövidebb fajtájú tészták szuperek ragukkal, de a hideg tésztasalátákhoz is ezeket ajánljuk. A tésztasaláta alapja lehet tejfölös, majonézes, keverhetünk bele sajtot, sonkát, kolbászt, konzerv hüvelyeseket vagy zöldségeket. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

 

Szarvacska – amerikai sajtos makaróni kétféleképpen 

A sajtos-besameles amerikai sajtos makaróni kétféleképpen is tálalható. Összekeverhetjük a tésztát a sajtos krémmel, és már tehetjük is a tányérra, vagy mehet először a sütőbe is, akár ropogós morzsaréteggel a tetején. 

 

Cérnametélt – levesbe és sütibe 

Ki ne szeretné az aranyló, cérnametélttel gazdagított húslevest? Maradva a magyaros vonalon, ne feledkezzünk el a túrós-réteslapos vargabélesről se, amelybe főtt cérnametélt kerül. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!