2018-ban ezek már nem lesznek trendik a gasztronómiában
Extrém fogyókúra: Mára már világossá vált, hogy azon szigorú étrendek, melyek fontos tápanyagcsoportokat zárnak ki, nem tesznek jót a szervezetünknek. Így a ketogén diéta, mely kizárja a szénhidrátot, nem lesz olyan divatos.
Méregtelenítő italok: Hamisan állították ezekről, hogy segítenek megszabadulni a szervezetben levő méreganyagoktól. Emellett nem támogatják a fenntartható súlycsökkenést.
Kézműves savanyú káposzta: A foodie-k előszeretettel fogyasztották, de hamar elmúlt a varázsa.
Kókuszolaj: Az American Heart Association szervezet figyelmeztetést adott ki, melyben a ókuszolaj magas telített zsírsav-tartalmára hivatkoztak.
Mandulaliszt: Ez volt az első liszthelyettesítő a gluténmentesen étkezők számára, de megjelenése óta számos egyéb alternatíva bukkant fel.
Leveles zöldek: A szuperfoodoknak tartott kicsi, fiatal, lágy, ehető zöldségeknek (pl.: kelkáposzta, retek, menta, spárga) leáldozni látszik.
Kurkuma: Ez volt az idei év kedvenc fűszere, de most átadja másnak a stafétát.
Ősi gabona: Úgy tűnik, többek között a tönkölybúza is csak eddig volt népszerű.
Szója tej: Az első sztárja a növényi alapú tejeknek, de ez is ugyanúgy járt, mint a mandulaliszt – elveszti népszerű helyét a magtejek között.
forrás: Prevention