Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

10 dolog, amit meg kell tennünk még Augusztusban

A nyár utolsó hónapjában is legyünk aktívak, együnk finomakat, és szánjunk időt a pihenésre.
2018. August 6.
  1. Megkóstolni minden későnyári gyümölcsöt, amíg még tart a szezonja. Ilyen finom görögdinnyét, őszibarackot, sárgabarackot és szilvát már nem fogunk találni később.
  2. Kiélvezni az utolsó 30 fok feletti hétvégéket. Lehetőleg persze vízparton. Irány a Balcsi!
  3. Egész nap bikiniben vagy lenge nyári ruhában lenni. Ilyenkor nem kell sokat gondolkoznunk az öltözködésünkön.
  4. Esőben táncolni. A forró időjárásban hűsítően esik egy rövid, de kiadós nyári zápor. Ilyenkor még az esőben táncolni is mókás lehet.
  5. Kipróbálni egy új reggeliző helyet. Hatalmas divatját éli most a „bruncholás”, egy ráérős reggelen el sem tudok képzelni jobb programot, mint az ébredező városban egy reggeliző teraszán elfogyasztani egy szépen megtálalt omlettet vagy palacsintát.
  6. Lekvárt főzni és befőttet eltenni. Itt a friss gyümölcsök ideje, amit télen oly nagyon hiányolunk. Ha szeretnénk megőrizni a nyár ízeit, készítsünk néhány üveg sárgabarack lekvárt, szilva vagy őszibarack befőttet. Ezeket is el tudjuk készíteni egészségesebb formában, pl. eritrittel.
  7. Csillaghullást nézni. Egész évben nem látni annyi csillagot és meteort az égen, mint az utolsó nyári hónapban. Romantikus hangulatú esti program lehet a kertbe, vagy egy parkba kifeküdve bámulni az eget és várni a csillaghullást. Kívánni se felejtsünk el!
  8. Vízparton futni. A Duna persze egész évben várja a futás szerelmeseit, de a legtöbben csak nyáron tehetjük meg, hogy a Balaton mellett, vagy akár a tengerparton rójuk a kilométereket. Tenger mellett futni, a vízparti levegőt magunkba szívva, teljesen más feltöltődést nyújt, mint a városi futások.
  9. Piknikezni. Akár a saját kertünkben, akár egy közeli parkban, hangulatos kis nyári program lehet egy piknik. Vigyünk friss gyümölcsöket és zöldségeket előre felszeletelve, könnyen szállítható kekszeket és sütiket, energiagolyókat, zöldséges-csirkés szendvicset és házi cukormentes limonádét.
  10. Könyvet olvasni. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit sok-sok könyv vár a polcán elolvasatlanul. A déli melegben hűsöljünk néhány órát az árnyékban és vegyünk elő azokat a régóta várt olvasmányokat. Nyáron mindenkinek ér egy kicsit lazítani.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Az elmúlt évben már Budapesten is egyre gyakrabban hallhatunk a rooftop jógaként emlegetett jógairányzatról, ami tulajdonképpen nem mást jelent, mint hogy a város egy magasan fekvő pontján, gyönyörű kilátással végzik a testi-lelki jólétért felelős sportot.
Edzés a nyaralás alatt

Edzés a nyaralás alatt

Eddzünk, vagy ne a vakáció alatt? És ha igen, akkor hogyan?
Természetes energianövelők

Természetes energianövelők

Mi a közös az étcsokoládéban, a vízben és a céklában? Az, hogy ezek mind növelik a szervezetünk energiaszintjét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!