A konyhai tárolás művészete: ezt rontottad el eddig, amiért hamar megromlott jó pár kedvenced
2022. June 14.A legtöbbször a szüleinktől átvett konyhai tárolási szokásokat visszük magunkkal a felnőtt életbe is. Pedig léteznek a régi módszereknél hatékonyabb, tudatosabb megoldások is…
1. A citromot soha ne a gyümölcskosárban tartsd, tedd mindig a hűtőbe.
Méghozzá egy kis cipzáros nejlonban, így sokkal tovább friss marad.
2. A zöldségeket papír törölközővel tedd a hűtőbe.
Ha csak simán beteszed a maradék jégsalátát, spenótot, lollo rossót a hűtőbe, akkor egyrészt hamar megfonnyadnak, másrészt nyirkosak és nedvesek lesznek, ahogy összeesnek. Ha papírtörölköző közé teszed őket, az felitatja a fölösleges nedvesség nagy részét.
3. A konyhakertedből megmaradt fűszer- és gyógynövényeket fagyaszd le egy kis olívaolajban.
Kakukkfű, zsálya, bazsalikom, oregánó… megmaradt, nem akarod őket kidobni, de tudod, hogy örökké ne tartanak? Fagyaszd le őket akár egy műanyag jégkockatartóban, egy kis olívaolajjal.
4. A kissé hervadt zöldségeket fagyaszd le műanyag zacskóban.
…később ugyanis jók lesznek a kedvenc turmixodhoz. Különösen igaz ez, ha spenótról vagy karalábéról van szó.
5. Szerezz be sajtpapírt, és abban tárold a sajtodat.
Amint hazahoztad a sajtot a boltból, azonnal vedd ki a bolti csomagolásából. A sajtpapírban a sajt megfelelő mértékben kapja az oxigént, így nem csak tovább marad friss, de kedvezőtlen bakteriális folyamatok se tudnak elindulni.