Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Süsd egyben a fokhagymát! Eláruljuk, ellenállhatatlanul finom lesz!

2022. May 30.

Fokhagymából sosem elég! Rendkívül egészséges és nagyon-nagyon finom, a magyar konyha szinte elképzelhetetlen nélküle. Aki hatalmas fokhagymarajongó, az ezért a módszerért is tuti rajongani fog!

Fogjunk egy egész fej fokhagymát, és tisztítsuk meg úgy, hogy a legkülső réteg héjat eltávolítjuk. Ezután fordítsuk az oldalára, és a felső végét vágjuk le – elég épp annyira, hogy a fokhagymagerezdek keresztmetszete szépen látsszon. A vágási felületet kenjük be egy kevés olajjal, ízlés szerint mehet rá kevés só és bors, de úgy is dönthetünk, hogy csak utólag ízesítjük majd.

Csomagoljuk alufóliába, és tegyük 180-200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg kívülről könnyen benyomhatóvá válik a fokhagyma. Egyszerre természetesen érdemes nagyobb mennyiséget megsütni.

Tipp: Így pucold meg könnyedén a fokhagymát

Hagyjuk kicsit hűlni, majd csomagoljuk ki, és egyszerűen nyomjuk ki a héjból a puha fokhagymahúst. Kenyérre vagy pirítósra kenve mennyei, de mártogatósok ízesítéséhez is felhasználhatjuk. Plusz egy ötlet: parázson sütve szintén elkészíthetjük, ha szabadtéri grillezést tervezünk.

Kapcsolódik: 

Ezzel a trükkel könnyedén feljavíthatod a fokhagymaport

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!